Ruitenberglaan 31
Arnhem, Gelderland

Het studiejaar 2009-2010 bij de HAN wordt op woensdag 2 september geopend. Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu is gastspreker. Aansluitend opent de minister de nieuwbouw van de HAN Faculteit Techniek in Arnhem.

Thema van de Opening van het studiejaar is: 'Geef duurzaamheid ruimte'. Minister Cramer zal dan spreken over duurzaamheid in relatie tot hoger onderwijs. Ron Bormans, voorzitter College van Bestuur, presenteert deze dag de resultaten van de afgelopen periode en doelstellingen voor het nieuwe studiejaar.
Duurzame producten
De HAN heeft een mooie staat van dienst waar het gaat om verduurzamen van de samenleving. Veel opleidingen laten zich inspireren door de noodzaak van een duurzame toekomst. Het is belangrijk dat studenten ook tijdens hun opleiding ervaren wat maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent.

Studenten en medewerkers worden uitgedaagd om duurzame producten te ontwikkelen en duurzame projecten te initieren. Dit resulteert in tal van succesvolle duurzame projecten die al in de prijzen zijn gevallen. Denk aan:

* Brug naar Duurzaamheid (winnaar Civiel Award 2009)
* Duurzame Terrasverwarming (winnaar prijsvraag ministerie VROM)
* Schone tuktuks voor India (winnaar Hybrid Auto Rickshaw 2009)
* Squeezer (winnaar International Trade Fair 2009)

Groene draad

De HAN geeft zelf ook het goede voorbeeld in de eigen bedrijfsvoering. In het terugdringen van energiegebruik is de HAN al jaren een van de koplopers in het hoger onderwijs. In het Instellingsplan 2008-2012 is duurzaamheid ook een belangrijk thema. Niet alleen in onderwjs maar ook in toenemende mate als ‘groene draad’ binnen onderzoek.
HAN Medewerkersprijs en HAN Studentenprijs
Ieder jaar reikt de HAN een prijs uit aan een bijzondere student of een medewerker. Kristel Beale van het College van Bestuur zal na de speech van minister Cramer de HAN Studentenprijs en de HAN Medewerkerprijs uitreiken.
Opening nieuwbouw

Aansluitend aan de bijeenkomst opent minister Cramer de nieuwbouw van Instituut Engineering (onderdeel van de HAN Faculteit Techniek) op de HAN Campus in Arnhem.
In deze nieuwbouw zijn vanaf september 2009 de volgende HAN-opleidingen gehuisvest:

* Werktuigbouwkunde
* Elektrotechniek
* Embedded Systems Engineering
* Industrieel Product Ontwerpen
* Technische Bedrijfskunde

Na de spectaculaire opening kunnen gasten de splinternieuwe moderne laboratoria en verschillende studentenprojecten bekijken.

Programma

14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Welkom door Ron Bormans
15.15 uur Duurzaamheid en het hoger onderwijs Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu
15.50 uur Uitreiking HAN Studentenprijs en HAN Medewerkersprijs
Kristel Baele
16.10 uur Opening Nieuwbouw Engineering
16.30 uur Drankje en hapje

Aanmelden?

Indien u de opening wilt bijwonen, verzoeken wij u uw aanwezigheid te bevestigen vóór 28 augustus. Vermeld daarbij met hoeveel personen u de opening verwacht bij te wonen. De aanmelding voor de opening mag u versturen:

* Per post
T.a.v. Secretariaat MCV
Antwoordnummer 234
6800 WC Arnhem
* Via een e-mail naar [email protected]

Official Website: http://www.han.nl/start/corporate/nieuws/nieuws/opening-studiejaar-in-tek/

Added by Hans Mestrum on August 24, 2009

Interested 1