Orinocodreef 7
Utrecht, Utrecht 3563 ST

English: Mobile Internet is hot, but it can be hotter. QR codes are the physical equivalent of the hyperlink and have changed the mobile landscape in Japan. The workshop is about discovering the potential for QR codes in The Netherlands.

Dutch: Mobiel internet is hot! Maar het kan hotter!
QR Codes zijn de fysieke equivalent van de hyperlinks zoals we die allemaal van het internet kennen. Nog even en we “klikken” en “browsen” met z’n allen via onze telefoon door de omgeving! QR Codes hebben in Japan een enorme boost gegeven aan het gebruik van mobiel internet. Hoe lang duurt het nog voordat Nederland volgt en welke bijdrage kunnen wij leveren om dit proces te versnellen?

Wat gaan we doen
Na een korte presentatie over wat QR codes zijn, waar en hoe ze al voor gebruikt worden gaan we in een aantal groepen interactief aan de slag. Wat kunnen QR Codes voor consumenten en organisaties betekenen? Hoe kunnen klanten met QR Codes beter bedient worden?
In een “creatieve sessie” werken we aan de hand van QR Codes aan nieuwe inzichten voor de toekomst van het mobiele internet.
We bespreken waarom QR Codes in Nederland nog niet doorgebroken zijn en waar je rekening mee moet houden als je QR Codes wil gaan inzetten.

Doel van de workshop

Een tipping-point creëren voor de doorbraak van QR Codes in Nederland!
Nieuwe inzichten en toekomst scenario’s rond de toepassing van QR Codes in kaart te brengen

Official Website: http://www.31v.nl/weblog/2007/11/29-november-2007-open-workshop-qr-codes/

Added by Reinier on November 9, 2007

Interested 1