Boomsesteenweg 508
Antwerp, Antwerp 2020

Opleiding leerkrachten & zorg- en graadcoördinatoren Secundair Onderwijs (Antwerpen)

Omgaan met ADHD in de klas in het secundair onderwijs
5 sessies voor leerkrachten én graadcoördinatoren

Kinderen en jongeren met ADHD zijn enthousiaste leerlingen die "leven in de brouwerij" kunnen brengen. Maar soms maken ze het hun leerkracht moeilijk door druk en ongeremd te reageren en alle aandacht op te eisen.
Leerlingen met ADD en ADHD hebben daarnaast ook problemen met concentratie en organisatie. Vooral dit laatste doet soms meer problemen rijzen dan men op het eerste zicht zou vermoeden. Deze leerlingen hebben ook voor deze vormen van 'ongewenst gedrag' een specifieke aanpak in de klas nodig!

In vijf sessies worden drie themata uitgediept:
- Beschrijving van de ontwikkelingsstoornis: de ontwikkelingsstoornis ADHD theoretisch: wat zijn de kenmerken? Hoe wordt de diagnose gesteld? Waaruit kan een begeleiding bestaan?

- Aanpak op klasniveau: enkele belangrijke gedragstherapeutische technieken zoals gericht observeren, structuur bieden, leerlingen positief benaderen en omgaan met ongewenst gedrag in de klas, komen aan bod.

- Aanpak op schoolniveau: suggesties voor een gestroomlijnde geïntegreerde aanpak van ADHD in het zorgbeleid met de klemtoon op informatiedoorstroming, gestroomlijnde afspraken en regels, psycho-educatie. Ook de leerlingenvolgkaart, een begeleidingsplan of engagementsverklaring worden besproken en in de praktijk getoetst.

Data: 15/2, 29/2, 7/3, 18/4, 9/5

Uren: van 13.00u. tot 16.00u.

Plaats: Centrum ZitStil, Boomsesteenweg 508, 2020 Antwerpen

Trainer: Greet Meyten

Prijs: € 300,00
(Deelnameprijs is geldig voor deelname van leerkracht + zorg-/graadcoördinator. Gebruik van opleidingscheques mogelijk voor werknemers)

Inschrijven verplicht!
Online via: http://www.zitstil.be/zitstil/index.php?option=com_content&task=view&id=1080&Itemid=125

Added by Ragna on January 25, 2008

Interested 1