Keizer Karelplein 2d
Nijmegen, Gelderland

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) presenteert in samenwerking met NRC Handelsblad een van Azië´s meest invloedrijke intellectuelen van dit moment: Professor Kishore Mahbubani. Zijn meest recente boek The New Asian Hemisphere (onlangs verschenen als De Eeuw van Azië) heeft overal in de wereld veel stof doen opwaaien. Zijn lezing heet dan ook: De eeuw van Azië.

De verwachting is dat in 2050 de 3 grootste economieën ter wereld Aziatisch zullen zijn: China, India en Japan. Hun opkomst is onstuitbaar. Aziaten hebben de beste Westerse praktijken begrepen en overgenomen, van vrije markt economieën tot innovatieve wetenschap en technologie. Na 200 jaar Westerse dominantie, wordt deze eeuw (weer) de Eeuw van Azië.

Maar wat doet het Westen? Delen wij onze macht met Azië of gaan we de confrontatie zoeken? Volgens Mahbubani is Azië er niet op uit om het Westen te domineren. Echter, wie begrijpen wil wat de opkomst van Azië écht betekent, moet bereid zijn om met andere ogen naar globalisering te kijken.

Professor Kishore Mahbubani is decaan van en Hoogleraar Openbaar Bestuur bij de Lee Kuan Yew School of Public Policy aan de Nationale Universiteit van Singapore. Na een glansrijke diplomatieke carrière schreef Mahbubani succesvolle boeken over globalisering.

Official Website: http://www.han.nl/masterclass

Added by Hans Mestrum on November 3, 2008