Kouter 29
Gent, Oost-Vlaanderen 9000

Opera North in co-productie met The Royal Shakespeare Company

In 2006 kondigde The Royal Shakespeare Company aan dat ze het volledige werk van Shakespeare zou brengen. Dit betekende meteen het startschot van het 'Complete Works Festival' in Stratford-upon-Avon, dat een jaar zou duren en dus nog steeds bezig is. Dit festival is een unicum, in die zin dat het de eerste keer is dat alle toneelstukken en gedichten van Shakespeare binnen één event uitgevoerd worden.

In het kader van dit festival vindt ook 'Nothing Like The Sun' plaats. Dit programma begon met het idee om hedendaagse componisten te vragen om hun reflectie te geven op de sonnetten van Shakespeare. Zoals het vaak gaat met goede ideeën, namen de betrokken artiesten het heft al snel in eigen handen. Gavin Bryars nam de coördinatie op zich. Hij vroeg enkele ijzersterke muzikale artiesten uit uiteenlopende stijlen om hun visie te geven op hun favoriete sonnet. De avond begint met een acteur die de sonnetten voorleest, alvorens elk stuk gespeeld en gezongen wordt. De muziek is van de hand van Natalie Merchant, Antony, Liz Frazer, Gavin Friday en Alexander Balanescu.

De tweede helft van het programma draait rond een compositie van Gavin Bryars, waar gesproken woord en muziek steeds dieper in elkaar vervlochten worden.

Official Website: http://www.handelsbeurs.be/concert.php?c=206

Added by cvodb on October 4, 2007

Interested 1