Noorderplantsoen
Groningen, Groningen

Het Noorderzon Festival is ooit begonnen als een muziekfestival met twee tentjes in het park en een paar honderd bezoekers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een 11-daagse internationale kunstenmanifestatie dat een scala aan crossover-producties biedt, waaronder muziek, dans, circus, toneel, mime, poppentheater. Het kloppende festivalhart is het prachtige Noorderplantsoen, een stadpark aan de rand van het centrum. En omdat we samenwerken met uiteenlopende artistieke partners uit de stad zijn er ook voorstellingen te bewonderen op verschillende stadlocaties in het centrum (waaronder het Grand Theatre, Noord Nederlands Toneel, Filmtheater Images) en op diverse buitenlocaties.
In 2001 werd Mark Yeoman aangetrokken als directeur en artistiek leider. Sinds zijn aantreden ligt het accent van de gepresenteerde voorstellingen op innovatief en experimenteel ‘crossover theater’.
Noorderzon heeft de volgende doelstelling geformuleerd:
‘Op een laagdrempelige en toegankelijke wijze ‘cutting edge’ en kwalitatief hoogwaardige (inter)nationaal interdisciplinair theater aanbieden aan een zo breed en divers mogelijk publiek.
Daarmee neemt de programmering van Noorderzon een unieke positie in ten opzichte van het bestaande lokale aanbod in, en een belangrijke positie ten opzichte van het nationale aanbod’.

Afgelopen festival bezochten ruim 120.000 mensen –verspreid over 11 dagen- het festivalterrein. Er werden een slordige 26.000 voorstellingskaartjes verkocht, en de gemiddelde bezettingsgraad was meer dan 85%. Oftewel; we gaan vol goede moed de 16e editie van het Noorderzon Festival tegemoet!

Official Website: http://www.noorderzon.nl/

Added by mvexel on August 1, 2006

Interested 1