Agnietenstraat 2
Utrecht, Utrecht

Van interventiekunstenaar tot geowetenschapper, van gamedesigner tot organisatieadviseur: Nieuwe Grond Werkplaats 2018 is de gelegenheid om de koppen eens bij elkaar te steken, mee te denken en jouw input te geven op de grootse ambities van Utrecht om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden!

We vragen nu eens niet de mensen die het in Utrecht ‘al voor het zeggen hebben’ maar juist de jongere generatie om mee te denken, jouw visie te geven en input te leveren. Want wie maakt uiteindelijk Culturele Hoofdstad 2018 in Utrecht?

Tijdens Nieuwe Grond Werkplaats 2018 wordt de realiteit van buitenaf Nieuwe Grond binnengebracht. Anderhalve dag hebben we ons, in diverse samenstellingen, ondergedompeld in de stad en een specifiek gebied of wijk vanuit je kunstenaarschap nader onderzocht. Nu is het tijd om de bevindingen, ontwerpen en scenario’s voor input aan een gezelschap van mensen van diverse gelederen van de stad voor te leggen.

In de Studio van het Centraal Museum ontmoeten dertig jonge kunstenaars dertig jonge professionals uit diverse gelederen van de stad. Kunstenaars leggen hun vers ontgonnen ‘nieuwe beelden van de Stad’ voor input en inspiratie voor. Professionals geven vanuit hun vak hun visie op de stad weer.

Nieuwe Grond Werkplaats 2018 werkt volgens het Worldcafé principe: ieder is elkaars gast. Aan kleine tafels wordt gedurende drie rondes gebrainstormd in een klein, wisselend gezelschap van zes mensen. De ervaring die de kunstenaars net de afgelopen dagen hebben gehad, is aanzet voor het gesprek. Kunstenaars brengen hun ‘scenario in ontwikkeling’ in en worden uitgedaagd om de kern van wat zij aan het onderzoeken zijn weer te geven. Professionals worden uitgenodigd om vanuit de kern van hun vak hun beeld over Utrecht te geven en te reageren op
‘het scenario in ontwikkeling’ dat door de kunstenaar voorgelegd wordt.

De resultaten van Nieuwe Grond Werkplaats 2018 vormen input voor het Bidboek dat Vrede van Utrecht ontwikkelt is om de nominatie voor Culturele Hoofdstad 2018 in de wacht te slepen.

Meer informatie of aanmelden: [email protected]

Official Website: http://www.nieuwegrond.com/content/nieuwe-grond-werkplaats-2018

Added by kaeru on November 18, 2009

Interested 1