De Horst 1
Driebergen, Utrecht 3971 KR

Nieuwe Grond is een nieuw, internationaal festival dat recente ontwikkelingen op het gebied van performance, live arten visual arts presenteert tegen de achtergrond van politiek en samenleving.
Performance: Artus, Gob Squad Arts Collective, Reckless Sleepers, Tri-boo, Growing up in Public en Lotte van den Berg vertonen hun meest recente werk. De theatergezelschappen Artus, Reckless Sleepers en Tri-boo speelden tot nu toe nog niet eerder in Nederland.
In de visual arts tentoonstelling Silence! worden diverse aspecten van het begrip ?stilte? getoond. Silence! bestaat uit de werken van internationale kunstenaars als Roman Ondák, Alicia Framis, Iepe B.T. Rubingh, Yeb Wiersma, Matthijs Bosman, Sanja Medic, Nathalie Bruys en de Japanse kunstenares Sachiko Abe die voor het eerst in Europa te zien is.
Politics and Society: George Lawson, Rick van der Ploeg en Hedy D Ancona kijken met een kritisch realistische blik naar de maatschappelijke, politieke en economische rol van kunst.
Onderscheidend onderdeel van het festival is Training: een intensief workshopprogramma met trainingen door de aanwezige regisseurs: Gábor Goda (Artus), Mole Wetherell (Reckless Sleepers), Tri-boo, Lotte van den Berg en Jeroen Kriek. Elke dag begint met een fysieke training.

Official Website: http://www.nieuwegrond.com/

Added by alper on May 20, 2006

Interested 1