Pothoekstraat 125
Antwerpen, Antwerp 2060

We komen ze in elke klas tegen, de kinderen uit nieuwe gezinsvormen.

Nieuw samengestelde gezinnen, de coöuderschap-gezinsituaties, de holebirelaties met kinderen, de éénouderfamilie, … Het gezin met biologische vader/moeder is niet meer de eenzaligmakende gezinsrealiteit. Het heilige gezin, het traditionele kerngezin staat ter discussie.

Een eeuwenoude menselijke samenlevingsvorm en opvoedingssituatie wordt in de praktijk door andere gezinsvormen verdrongen, hier en daar zelfs gecontesteerd. Juridisch pallaberen we ons eruit maar kunnen we hier zomaar experimenteren met de ontwikkelingskansen van onze kinderen? Spelen we niet genetische roulette met als inzet de gelukskansen van onze kinderen?

Welke problemen doen zich voor bij de schoolloopbaan van kinderen uit nieuwe gezinsvomen? Hoe kunnen we in schoolverband ondersteunen? Een meer dan actuele en acute vraag!

Kinderen binnen een (v)echtscheidingssituatie verdienen in deze onze bijzondere aandacht. Daarom binnen deze vorming extra tijd en aandacht voor deze kinderen en hoe we kunnen bemiddelen als onderwijsmensen in deze zeer moeilijke ontwikkelingssituatie?

Data: van 13/11/2007 tot 27/11/2007, 9 uren in totaal, avond van 19.00u tot 22.00u, 3 sessies van 3 uur.

Inschrijven: Van 19/09/2007 tot 23/10/2007 via online inschrijvingsformulier op http://www.cpv.kdg.be.
Info: Centrum Permanente Vorming Karel de Grote-Hogeschool.
Contactpersoon: DE WOLF Inge.
Kostprijs: 125 € .

Official Website: http://www.cpv.kdg.be

Added by Groeimee .be on October 2, 2007

Interested 1