Veemarktstraat 44
Tilburg, Noord-Brabant 5038

Dommelsch Zaal / AANVANG 21.00 / Zaal open 20.00
entree 15,00 euro / 3,35 euro servicekosten
Vvk gestart op 9 december

Personen die een kaartje hebben gekocht voor het concert van 10 mei krijgen bij de kassa een LP van NCC als goedmaker. Het nieuwe album komt later uit.

The New Cool Collective is een initiatief van orkestleider/saxofonist/fluitist Benjamin Herman, die uitgaat van de ideale combinatie van Latijnse en Afrikaanse ritmes, DJ beats en energieke jazz. Invloeden vanuit de dansbare jazz van de jaren '60 (Art Blakey's Jazz Messengers, Horace Silver e.a.), Latin jazz, easy tune en triphop beats bezorgen New Cool Collective een uniek hedendaags geluid. Het is "gewoon een modern dansorkest voor de jeugd", volgens Benjamin Herman zelf. The New Cool Collective, 8 man sterk, treedt ook geregeld in een big bandformatie op; dan staan er zeker 19 mensen op het podium. Dansen!


The New Cool Collective werd gevormd in 1994 toen een groep zeer getalenteerde musici elkaar vond in een swingende melange van latin jazz, soul, salsa en triphopbeats, onder de leiding van Benjamin Hermans die geïnspireerd was door het meespelen op de platen van deejay Graham B in clubs. De groep maakte binnen de kortste keren naam binnen de Amsterdamse clubscene, verzorgde maandelijks een avond in Paradiso, en kreeg al gauw vele festival optredens, waaronder op het North Sea Jazzfestival en Beach Bop. Vaak speelden ze als groovy 19-koppige Big Band. Toen ze een keer met de Nigeriaanse Afro-jazz-drumlegende Tony Allen speelden mondde dit uit tot een feest dat enkele nachten doorging en deze ervaring vormde de aanleiding voor de Afrobeat club tour van The New Cool Collective Big Band featuring Tony Allen (nu in de allstarband The Good, The Bad and The Queen) en de kora-player Ali Boulo Santo. In oktober 1999 kwam van de NCC Big Band het album 'Bigî' (Challenge, A-Records) uit, dat op het North Sea Jazzfestival 2000 onderscheiden werd met een Edison Jazz Award. Een nieuw album van The New Cool Collective Big Band verschijnt binnenkort. Bandleider Benjamin Herman heeft onlangs de Boy Edgar Prijs 2006 ontvangen. Hij siert ook de cover van de aprileditie van BLVD MAN.

Added by pietervanharen on December 11, 2006

Interested 1