Groenewoudseweg 322
Nijmegen, Gelderland 6525

Zaal open: 20:00

t Is een hele mond vol; 4th Moutique Ensemble featuring: Do Make Say Think, The Happiness Project & Years. Het Berlijnse bookings agency Moutique (Death Cab For Cutie, The Arcade Fire en Broken Social Scene) organiseert met Moutique Ensemble een avond met verschillende acts die nauw met elkaar verbonden zijn. Zo zijn de drie bands van vanavond alle drie lid van het Do Make Say Think collectief en van de toonaangevende Canaese labels Constellation en Arts & Crafts.

Headliner Do Make Say Think maakt sferische melodische grotendeels instrumentale –post-rock en zit in de hoek van bands als Gosdpeed (You Black Emperor), Silver Mt Zion (en andere acts van Constellation) en is van zelfde familie als Broken Social Scene, Feist en Apostle of Hustle (Arts&Craft Label). Muzikaal combineert het uit Toronto afkomstige Do May Say Think postrock met elementen uit jazz, dub en elektronische effecten. Hierbij maken ze gebruik van blaasinstrumenten als trompet, fluit en saxofoon. In tegenstelling tot de meeste andere postrockbands doet DMST niet aan plotse tempo- of volumewisselingen. Zelf omschrijven ze hun muziek dan ook liever als epic ambient. Tot nog toe verschenen van DMST vijf albums die allen de moeite meer dan waard zijn. Tijdens de enerverende optredens wordt het vijftal meestal vergezeld van een trompettist.

The Happiness Project is het project van Do May Say Thinkbandlid Charles Spearin (bas, gitaar, trompet). Spearin voerde gedurende een jaar gesprekken met zijn buren over het thema geluk. Flarden van deze gesprekken voorzag hij van muziek: van uitbundige big band tot melancholische postrock.

Ohad Benchetrit (gitaar, basgitaar, saxofoon, fluit) is niet alleen een vaste DMST-kracht maar speelt ook bij Broken Social Scene. Als begenadigd studiotechnicus maakt hij op zijn titelloze solodebuutalbum weelderige instrumentale electronisch gemanipuleerde muziek. De spannende afwisselende orkestrale nummers hebben een minmale vocale inbreng.

http://www.domakesaythink.com
http://www.happiness-project.ca
http://www.myspace.com/charlesspearin
http://www.myspace.com/themusicofyears
http://www.yearsmusic.ca
http://www.myspace.com/moutiquepresents

Official Website: http://www.doornroosje.nl/ProgrammaDetail.aspx?eventid=378359&id=294179

Added by breun on October 21, 2009

Interested 2