Liersesteenweg
Mortsel, Antwerp 2640

Onze kinderen veilig online


Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm om te gamen, te chatten, informatie op te zoeken voor een huistaak, … Ouders maken zich soms zorgen over het internetgedrag van hun kinderen. In de pers verschijnen hierover alarmerende berichten.

De Gezinsbond zet een project op om ouders te informeren over het internet. Hierbij is het nodig om ouders te wijzen op de gevaren, maar willen we vooral aantonen hoe we deze kunnen voorkomen. Mits wat ouderlijke begeleiding biedt het internet voor kinderen en voor jongeren een waaier aan mogelijkheden en kansen. In de toekomst zal de rol van het internet alleen maar toenemen. Tijd dus om op een positieve manier te leren omgaan met dit wonderlijke medium.

Via een multimediapresentatie laat men ‘visueel’ zien hoe kinderen en jongeren (tussen zes en vijftien jaar) omgaan met internet. Deelnemers worden wegwijs gemaakt in een aantal technische aspecten en leren hoe een betere beveiliging mogelijk is. Daarna komt uitgebreid aan bod hoe ouders hun kinderen kunnen begeleiden bij het chatten, mailen en surfen. Bespreking van concrete situaties en tal van opvoedingstips maken duidelijk hoe dit kan.

Praktisch
- Wanneer? : Dinsdag 3 maart 2009 om 20 uur
- Waar? : Den Wolschaerder, Liersesteenweg 314, 2640 Mortsel
- Info: Ingrid Van Tillo-Baekelmans - 03 455 53 45 [email protected]
- Inkom:1 euro

Added by www.groeimee.be on February 18, 2009