Zijlsingel 2
Haarlem, Noord-Holland 2013 DN

Zaal open: 20:00

MOGWAI

Snel! Druk op de M voor Mogwai, want de Schotse heersers van post-rock komen naar Haarlem! Laat je meenemen op een vrijwel instrumentale stroom van wijd uitgestrekte gitaarpartijen, betoverende toetsen en hypnotiserende basklanken. Geef je er gerust helemaal aan over, want we verzekeren dat de drums van deze band je wel op gang houden.

Het verrassingselement zit bij Mogwai vooral in de onvoorspelbare structuur van de nummers, die af en toe explodeert in hectische clash van de instrumenten (veelal gewonnen door gitaargeweld!).

De band is sinds 1995 actief en mag gerust een van de voorlopers in het genre genoemd worden. Zelf namen ze invloeden van bands als Pink Floyd, Joy Division en postrock-pioniers Slint, en leverden eind jaren '90 geniale platen als Young Team, Come On Die Young en Rock Action (2001) af. In 2006 lieten de Schotten zich weer van hun beste kant zien met Mr. Beast en de meest recente plaat The Hawk Is Howling ging zelfs helemaal terug naar de sfeer van het vroege werk.

In 2000 bedacht de band de programmering van de eerste editie van het inmiddels legendarische All Tomorrow's Parties. De lat ligt dan ook hoog en als er één band is die het waar kan maken, is het Mogwai wel!

TIM EXILE (UK | Warp)

Je stem sampelen en daar dan de digitale verdubbelaar op zetten is een trucje dat zijn kracht nog niet heeft verloren. Maar Tim Exile doet meer. Hij is een buitenaardse samplegoochelaar die bizarre geluiden uit zijn elektronische doosjes tovert. Met het popliedje als basis neemt hij je mee naar een freaky geluidscircus, dat altijd vreemd, maar nooit vervreemdend klinkt. Vrolijk, warm en dansbaar tegelijk. (Bron: 3voor12)

Official Website: http://www.patronaat.nl/2-7-2009/MOGWAI-(UK)-+-Tim-Exile-(UK-|-Warp)

Added by breun on May 7, 2009

Interested 1