Rotterdam, Zuid-Holland

Mike Watt is een rockicoon 1ste klas. In de begin jaren ?80, toen punk hartstikke uit was, maakte hij furore met The Minutemen. Op het legendarische SST label bracht The Minutemen diverse platen op de markt. Vorig jaar bracht Watt samen met The Secondmen een nieuw album uit. In het theater van Nighttown presenteert hij The Secondman?s Middle Stand op 3 april.

Begin jaren 80 was punk uit, maar het was niet dood. Het werd alleen weer underground. Een van de meest invloedrijke bands uit de toenmalige hardcore-underground was The Minutemen: Een trio dat punk, rock, country, jazz en pure pop vermengde tot hun eigen, unieke muzikale mix. Kenmerkend waren de extreem korte liedjes, de politiek getinte teksten en het gebruik van de basgitaar als gelijkwaardig melodie-instrument in plaats van een ritme-instrument. The Minutemen waren nooit echt beroemd, maar wel invloedrijk. Bands als Sonic Youth, Nirvana en Primus zijn op de een of andere manier door The Minutemen be?nvloed.

Het is moeilijk om te speculeren wat ze hadden kunnen bereiken want kort nadat in het najaar van '85 de LP 3 Way Tie was voltooid sloeg het noodlot toe. Onderweg naar een optreden kwam D. Boon om het leven bij een auto-ongeluk. George en Mike stopten met de muziek totdat een toegewijde fan, Ed "FromOhio" Crawford naar Californië kwam afgereisd om de band opnieuw op te richten. Hij had daarvoor speciaal een gitaar gekocht en daarop leren spelen. De band werd uiteindelijk heropgericht onder de naam fIREHOSE, waarmee 5 albums werden uitbracht; waarvan de laatste 3 op major label Columbia Records.

In 1995 verscheen Watt's meesterwerk Ball-Hog or Tugboat met medewerking van leden van Nirvana, Pearl Jam, The Beastie Boys, The Screaming Trees. Z'n belangrijkste zij-project in al die jaren is ongetwijfeld Dos met ex-Black Flag bassiste (en ex-echtgenote) Kira Roessler.

Bezetting:
Mike Watt - bass + spiel
Paul Roessler - organ
Raul Morales - drums

Nighttown Food; speciale concertactie!
Op vertoon van je concertkaartje kun je voor aanvang van de show eten in Nighttown Food. Je betaalt dan slechts EUR 12,50 voor een 2-gangendiner! Reserveer via [email protected]

Haal uw kaarten in het Nighttown Café, dan betaalt u geen voorverkoopkosten!

Added by Herman on March 15, 2005

Interested 1