Noorderhagen 12
Enschede, Overijssel 7511

SPFX presents: Micromusic Nerdcore met met 8 Bit Weapon (US) + Compute Her (US) + firestARTer a.k.a. Frau Holle (D) + Jeroen Tel + VJ The C-men + DJ Monza + DJ Polar B

We vonden het te lang geleden dat Atak was vergeven van de clicks, beats en blieps van de altijd leuke micromusicfeesten. Hoog tijd dus om weer eens een package uit te nodigen om langs te komen. Micromusic is een groep muzikanten en kunstenaars die zich voor hun werk laten inspireren door oude computerspelletjes zoals die werden gemaakt voor bijvoorbeeld Commodore Amiga, Nintendo gameboys en andere prehistorische computers. Deze artiesten komen van praktisch de hele aardbol, en communiceren via de website micromusic.net.

Als je jong bent verzin je wel eens een naam waar je later spijt van krijgt: firestARTer was de associaties met Prodigy een beetje moe en verzon dus een nieuwe naam: Frau Holle. Opnieuw best verwarrend, want het is gewoon een jongetje en hij maakt nog steeds dezelfde vette shit als bij zijn eerdere optredens in Atak en zijn andere optredens, waaronder die op Lowlands.

Wie onlangs bij het C64 Orchestra in Atak was krijgt nu de kans de originelen te horen. De helft van de nummers van die avond waren namelijk van de hand van Jeroen Tel (aka Maniacs Of Noise). Tel maakt al sinds zijn 14e muziek op de Commodore 64 en componeerde o.a. muziek voor beroemde computerspellen als Turbo Outrun, Cybernoid en Lemmings. Sinds enige jaren treed Jeroen Tel, mede geïnspireerd door de Micromusic-site en daartoe aangespoord door The C-Men live op. Dit doet hij altijd in combinatie met de Amiga-beelden van VJ The C-Men, waarbij muziek en beeld perfect op elkaar afgestemd zijn.

Helemaal uit Amerika komen 8 Bit Weapon en Compute Her, initiatiefnemers van de onlangs verschenen Micromusic Tribute aan Kraftwerk.

De tijd die overblijft kun je vullen met dansen op de muziek van DJ's Monza en Polar B., of doorbrengen achter een oude spelcomputer bij de expositie van oude gamecomputers in het café.

info
zaal open: 23:00
aanvang: 23:00
entree: 7.50
voorverkoop: 6.50 (start: 01-06-2007)

Official Website: http://www.atak.nl/agenda/610

Added by maartenbrinkerink on June 9, 2007