Bemuurde Weerd
Utrecht, Utrecht

Zaal open: 20:00
Entree: 8 euro

Het alweer zevende album van Mice Parade heet precies zo: Mice Parade. De band draait nog altijd om New Yorker Adam Pierce, een begenadigde alleskunner, die de meeste van die albums volledig zelf inspeelde. En dan hebben we het niet over enkel drums en akoestische gitaar. Mice Parade maakt een rijke mengeling van postrock, -pop, folk, elektronica en diverse wereldmuziek. Pierce is daarbij beïnvloed door Múm, HiM en Four Tet en gebruikt instrumenten als viool, rhodes piano en Chinese harp. Een bijzondere man dus die Pierce, die op de laatste platen het instrumentale karakter met hulp van Múms Anna Valtysdóttir losliet.

Het bijzondere van Mice Parade live is onder andere de bandline-up die bestaat uit niet de minste namen. Natuurlijk Adam Pierce zelf (o.a ook. HiM en Dylan Group) op drums, gitaar en vocalen, Doug Scharin op drums (Rex, Crooklyn Dub Consortium), Caroline Lufkin op vocalen, Dan Lippel (International Contemporary Ensemble) - Klassieke gitaar, Rob Laakso (Swirlies en Diamond Nights) - Electrische gitaar, Jay Isrealson (Lansing-Dreiden) en Dylan Cristy (Dylan group).

Pierce verruilde het eigen Bubblecore label voor Fat Cat Records, waar ook Tom Brosseau huist. De singer/songwriter uit North Dakota leverde al vijf albums af, waarop hij aanschurkt tegen de licht-droeve pracht en zielenroerselen van een Great Lake Swimmers, Turin Brakes en Jeff Buckley. Mice Parade is zo indie dat de MySpace offline is, maar moge die van Tom Brosseau voor twee spreken.
Mice Parade speelt 15 september hun enige show in Nederland en ze hebben al aangekondigd dat dit voorlopig de laatste tour is die ze zullen gaan doen. Dus ben erbij, want je zult niet snel nog een kans krijgen.

http://www.myspace.com/miceparade22
http://fat-cat.co.uk/fatcat/artistInfo.php?artist=Mice+Parade
http://www.myspace.com/tombrosseau
http://www.tombrosseau.com/

Official Website: http://www.ekko.nl/

Added by breun on September 6, 2007

Interested 1