Nieuwe Prinsengracht 39
Amsterdam, Noord-Holland 1018 EG

Mediawijsheid: leven in de gemedialiseerde samenleving

Of we nu met elkaar communiceren, een studie kiezen of ons in een onderwerp verdiepen: we kunnen niet zonder media. Media zijn niet langer onderdeel van onze omgeving, maar zélf omgeving geworden. In die gemedialiseerde wereld moeten we mediawijs zijn.

Dat is de uitdaging: hoe maken we onszelf, instellingen en de overheid mediawijzer? We nodigen u van harte uit om daarover mee te denken op de conferentie Mediawijsheid; uitdagingen in de gemedialiseerde samenleving, georganiseerd door het ministerie van OCW en de Raad voor Cultuur. De conferentie brengt betrokkenen bij elkaar uit het onderwijs, de media, de cultuur, de zorg, de veiligheid, het bedrijfsleven en het openbaar bestuur, en nodigt uit tot het uitwisselen van kennis en ervaring.

De conferentie vindt plaats op 12 oktober aanstaande, van negen uur tot half vijf, in Pakhuis de Zwijger, Warehouse for Media and Culture in Amsterdam. Op het programma staan onder meer:

* Lawrence Lessig, Amerikaans hoogleraar, bekend om zijn uitspraken over culturele vrijheid en auteursrechten in het digitale tijdperk;
* Cees Hamelink?, hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, Toine Maes?, directeur stichting Kennisnet Ict op School en Marleen Stikker?, directeur van de Waag Society die de relatie leggen met burgerschap, onderwijs, cultuur en innovatie;
* Rondetafelgesprekken naar aanleiding van uiteenlopende praktijkvoorbeelden.

Het precieze programma voor 12 oktober wordt zeer binnenkort op deze website geplaatst.

Official Website: http://www.mediawijsheid.org/pmwiki.php/Conferentie/Conferentie

Added by maartenbrinkerink on September 27, 2006

Comments

Husky

Waarom kan ik nou nergens lezen of er ook kosten aan verbonden zijn?

maartenbrinkerink

Omdat die er niet zijn! Voor zover ik weet iig ;)