Battelsesteenweg 259 t
Mechelen, Antwerpen 2800

In deze moderne tijd moeten onze kinderen voor hun studie heel vaak gebruik maken van de computer. Maar naast het opdoen van leerstof biedt de pc heel wat andere mogelijkheden die ouders vaak het hart in de keel doet kloppen.

Zeker ouders die zelf weinig of geen gebruik maken van een computer, maar ook anderen, zien met lede ogen aan hoe hun kinderen surfen, chatten en mailen. Waar zijn ze in godsnaam mee bezig? Ze surfen toch niet naar pornosites? En komen ze al chattend niet in contact met gevaarlijke pedofielen? Beseffen ze wel dat muziek en films downloaden illegaal kan zijn en zware gevolgen kan hebben? Gooien ze hun privacy niet te grabbel op het internet? En wat met cyberpesten? Of sites die zelfmoord en anorexia, wapengebruik en extreem geweld propageren? Moeten we ze niet beschermen tegen de gevaren van het internet? En hoe...? Of is het allemaal zo erg niet en maken we ons zorgen om niets?

We nodigden daarom Fernand Mesdom uit die heel wat nuttige informatie en tips kan meegeven in de begeleiding van onze zoons en dochters op de computer. Een boeiende en bevlogen spreker over een actueel onderwerp: hoe maken we onze kinderen veilig en weerbaar bij hun verkenning van het internet.

Deze avond is een aanrader voor àlle ouders, leerkrachten en iedereen die bezig is met jongeren en opvoeding.

Fernand Mesdom is pedagoog en informaticus. Hij is docent aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Universiteit Brussel en coördineerde in opdracht van het Vlaamse Departement Onderwijs tal van nationale en internationale ICT-projecten.

Added by Wendy Verdickt on November 9, 2009

Interested 1