Moensstraat 19
Mechelen, Antwerp 2800

17 - 24 november en 1 december
Voor ouders en andere opvoeders met kinderen tot 12 jaar
Je kind wil ’s nachts niet slapen. Je zoontje heeft driftbuien. Je (klein)dochter voelt zich buitengesloten. Alledaagse opvoedingsvragen zijn meestal op te lossen. Maar als niemand je vertelt hoe, kunnen ze lang blijven aanslepen en groter worden.
Tijdens drie bijeenkomsten van telkens 2 uur vertelt een Triple P-medewerker over opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Ouders krijgen informatie, tips en kunnen vragen stellen.
Het programma
Sessie 1: De kracht van positief opvoeden
Alle kinderen hebben een veilige en stimulerende omgeving nodig. Door kinderen positief op te voeden ontwikkelen ze vaardigheden en zelfvertrouwen die ze nodig hebben voor succes op school en in hun relaties met anderen. De vijf basisprincipes van positief ouderschap worden overlopen.
Sessie 2: Opvoeden tot zelfzekere, bekwame kinderen
Elke ouder kiest zelf welke waarden, vaardigheden en gedrag hij wil aanmoedigen bij zijn kinderen. Goed communiceren met anderen, positief denken, zelfstandig worden… zijn voorbeelden van vaardigheden die kinderen meer kansen op school en in het leven geven.
Sessie 3: Veerkracht bij kinderen bevorderen
Ouderschap is kinderen helpen met het omgaan van emoties, ook tijdens stressmomenten. Welke vaardigheden versterken de veerkracht van kinderen? Gevoelens herkennen, uitdrukken en aanvaarden, positief in het leven staan, omgaan met stress en zelf leren om problemen op te lossen.
Aan het einde van elke avond krijgen ouders een informatieblad mee met de inhoud van de sessie.

Inschrijven via [email protected] of tel. 015 29 83 27

Added by Wendy Verdickt on September 23, 2009

Interested 1