Battelsesteenweg 259 t
Mechelen, Antwerpen 2800

“Als ons 3-jarig zoontje iets niet krijgt of mag, laat hij zich op de grond vallen. Wat doen we het best: straffen, negeren of aanhalen?”

“Ons kind trekt zich niets aan van regels en ook niet van een straf, zoals in de hoek gaan staan. Hoe moeten we hierop reageren?”

Kinderen zijn niet altijd braaf, doen niet altijd wat van hen verwacht wordt. Ze kunnen ook echt stout zijn. Soms zou je ze zelfs achter het behang willen plakken.

Hoe kunnen we straffen vermijden en de nadruk leggen op belonen? Wanneer werkt een beloning of een straf en wanneer niet?

Het programma is in de eerste plaats bedoeld voor ouders met kinderen van 3 tot 12 jaar. We gaan het vooral hebben over hoe kinderen zich thuis gedragen en wat ouders daaraan kunnen doen.

Deze ‘interactieve’ lezing, die een tweetal uur duurt, wil vertrekken vanuit de eigen ervaringen van ouders. Het is de bedoeling dat ouders zelf antwoorden en oplossingen zoeken voor hun opvoedingsvragen. Dit doen we aan de hand van stellingen en situaties.

Isabelle Scheray is 43. Ze studeerde regentaat, stond enig tijd in het onderwijs, volgde later ook gezinswetenschappen en geeft lezingen o.m. voor de Gezinsbond. Ze is moeder van een 7-jarig zoontje.

Deze avond wordt georganiseerd door het Oudercomité “De Vriendenkring” van BSGO De Spreeuwen in samenwerking met de Gezinsbond – Mechelen.

Meer informatie:
Telefonisch: 015/55 61 39 – E-mail: [email protected]
Website: www.gezinsbond.be/mechelen

Added by Wendy Verdickt on November 12, 2008

Interested 1