Nokerstraat 6
Mechelen, Antwerp 2800

dinsdag 3, 10 en 17 maart
Triple P is een gevarieerd ondersteuningsprogramma dat opvoeden makkelijker en plezieriger wil maken. Het is voor ouders met kinderen tot 12 jaar. Bruikbare tips en nuttige vaardigheden worden meegegeven om kleine problemen tijdig op te lossen.
Tijdens drie avonden van 2 uur vertelt een Triple P-deskundige over opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Ouders krijgen veel informatie, tips en kunnen vragen stellen.

Avond 1. Wat is positief opvoeden?
Alle kinderen hebben een veilige en stimulerende omgeving nodig. Door kinderen positief op te voeden ontwikkelen ze vaardigheden en zelfvertrouwen dat ze nodig hebben voor succes op school en in hun relaties met anderen. De vijf basisprincipes van positief ouderschap worden overlopen.

Avond 2. Zelfzekere, bekwame kinderen opvoeden
Elke ouder kiest zelf welke waarden, vaardigheden en gedrag hij wil aanmoedigen bij zijn kinderen. Goed communiceren met anderen, positief denken, zelfstandig worden… zijn voorbeelden van vaardigheden die kinderen een grote kans op slagen geven op school en in het leven.

Avond 3. Sterke, energieke kinderen opvoeden
Ouderschap is kinderen helpen met het omgaan van emoties, ook tijdens stressmomenten. Welke vaardigheden versterken de veerkracht van kinderen? Gevoelens herkennen, uitdrukken en aanvaarden, positief in het leven staan, omgaan met stress en zelf leren om problemen op te lossen.

Aan het einde van elke avond krijgen ouders een informatieblad mee met de inhoud van de sessie.

Het is aan te raden de 3 avonden te volgen.

Dit aanbod wordt 3 maal per jaar georganiseerd door de opvoedingswinkel en partners.

inschrijven en info:
[email protected]
www.mechelen.be/opvoedingswinkel
Meer info over Triple P: www.triplep.be

Added by Wendy Verdickt on December 10, 2008