Museivägen 7
Stockholm, Stockholm 11593

in swedish:

En maskin är en förlängning av den mänskliga kroppen. Den kan ge oss fler sinnen och utvidga vårt medvetande. Den kan också fungera som en förstärkning av människan och ge oss extra muskelkraft och helt och hållet ersätta människan och utföra arbeten som är tunga och farliga.

Maskinen ger upphov till både kult och förödelse. Fascinationen för maskinens möjligheter, estetik, komplexitet och styrka är lätt att förstå då man vandrar omkring på Tekniska Museet. Samtidigt finns det ett hot som ruvar bakom kugghjul, plåt och elektronisk perfektion. Vart leder den tekniska utvecklingen någonstans?

Tekniska Museet, Interactive Institute och konstnärerna Matti Kallioinen, Ebba Matz och Christian Partos har under hösten arbetat med människan och maskinen, rotat i museets samlingar, funderat över människans relation till maskinen och hur maskinen och den mänskliga kroppen länkas samman.

Utställningen Man Machine 2 är resultatet av gemensamma undersökningar och laborationer som ägt rum under hösten 2007. De installationer som visas är reflektioner på det vi sett i Tekniska Museets samlingar och på de diskussioner vi fört under tiden och de tekniska lösningar som vi kommit fram till efter det att olika konceptuella idéer kläckts.

Produktion: Interactive Institute
Koncept: Interactive Institute
Projektansvarig: Ingvar Sjöberg, Interactive Institute
Projektledning/curator: Björn Norberg
Projektledare, Tekniska Museet: Nils Olander
Konstnärer: Matti Kallioinen, Ebba Matz, Christian Partos
Ingenjörer: Erik Sjödin, Fredrik Bridell (Interactive Institute), Gunnar Camner (KTH/Physical Interaction Lab - PIL), Henrik Berggren (KTH/PIL), Emil Sjöblom (KTH/PIL), David Kjelkerud (KTH/PIL)
Workshopledare: Magnus Jonsson, Interactive Institute
Förrådsmästare, Tekniska Museet: Anders Lindeberg-Lindvet
Produktionsassistent: Carina Ruotsalainen, Interactive Institute
Praktikant: Johan Nord, KSM (Kultur Samhälle Media), Linköping, magisteruppsats

Added by hinke on November 25, 2007

Interested 2