Haarlem, Noord-Holland

Voor de fans van het Constellation-label is drummer Justin Small (als lid van Do Make Say Think) geen onbekende meer. Als de Lullabye Arkestra misdraagt hij zich muzikaal met bassiste Katia Taylor. Stevig rockend en vocaal vaak op en over de grens tussen zingen en roepen, verraadt het bas-drumduo stevige punkroots.

Net als op liveconcerten laten de twee zich op hun eerste cd graag bijstaan door vrienden (waarvan meerdere uit Do Make Say Think) die met trompet, saxofoon, viool of orgel de muziek verschillende kanten uitsturen. Bepalend voor de sound van de Lullabye Arkestra is dat deze extra's het geluid niet zozeer opvullen. Het lijkt eerder alsof ze op de bas-drumcombinatie liggen, waardoor 'Ampgrave' tegelijkertijd groots en lo-fi klinkt, de spetterende energie bewaart en lekker vuil en pretentieloos blijft.

De Lullabye Arkestra klinkt eerder als een zich te pletter amuserend bandje dan als een zelfvoldane groep. Maar voor de charme en de muzikaliteit van de muziek mogen de verkleinwoorden in de kast blijven. Onweerstaanbaar! (bron: Kwadratuur)

Added by scienex on November 23, 2007

Interested 1