Oudegracht 245
Utrecht, Utrecht

Canadees Pop & Underground Festival
Met o.a. Hot Hot Heat, MSTRKRFT, Julie Doiron, Caribou, Lightning Dust, Black Mountain, Young Galaxy

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december vindt de eerste editie van 'Le Guess Who?’ plaats, een nieuw jaarlijks muziekfestival. Le Guess Who? ontdekt nieuwe muziek-hotspots overal in de wereld en geeft in 2 dagen een blauwdruk van deze scène. Dit jaar ligt de nadruk op de Canadese popscène met o.a. Hot Hot Heat, MSTRKRFT, Caribou, Julie Doiron en Black Mountain.
The Arcade Fire, Feist, The Dears, Wolf Parade, Stars en Patrick Watson hebben de Canadese popscene op de kaart gezet. Maar deze bands staan niet op zichzelf. In Canada heerst op dit moment een bruisende creativiteit van bands, bij- en soloprojecten, die nog het meeste te vergelijken valt met de Belgische muziekscène uit begin jaren ’90. Le Guess Who heeft een aantal pareltjes uit Canada overgevlogen.
vrijdag 30 november: O.A. MSTRKRFT - HOT HOT HEAT - YOUNG GALAXY

Op vrijdag 30 november zijn nu al indie-rock band Hot Hot Heat, Electro Masters MSTRKRFT en Young Galaxy bevestigd. MSTRKRFT (spreek uit als Masterkraft) is in 2005 opgericht door Daft Punk liefhebber Jess F Keeler (ex- Death from Above 1979) en Al-P. Met hun remixes voor o.a. Metric, The Kills, Bloc Party, The Gossip and Wolfmother hebben zij iedere dansvloer in de wereld inmiddels veroverd.

Hot Hot Heat begon ooit als noisy synth band maar hun muziek is geëvolueerd naar pakkende indie rock en is een mix van The Strokes en The Cure.

Young Galaxy zijn Stephen Ramsey (ex Stars) en Catherine McCandless. Dit indie-pop duo heeft net hometown Vancouver opgegeven om in Montreal hun debut album op te nemen bij het gerenommeerd Arts & Crafts label, waar o.a. ook Broken Social Scene, Feist, Stars getekend zijn. Hun muziek bevat meer pop en is het zoeter, spiritueler dan hun labelgenoten.
zaterdag 1 december: O.A. JULIE DOIRON – CARIBOU - LIGHTNING DUST - BLACK MOUNTAIN

Op zaterdag 1 december slipt het programma al aardig dicht met o.a. Julie Doiron, Caribou, Lightning Dust en Black Mountain.
De voormalige band van Julie Doiron: Eric's trip werd het knuffelbandje van de Canadese underground scene. Maar dat ze het solo ook kan, heeft ze al sinds 1996 bewezen. Ze bracht haar kale maar perfect gecomponeerde muziek uit op het label van The Tragically Hip en nu op het Secretly Canadian /Jagjaguwar label, waar o.a. Anthony & the Johnsons, Okkervil River, Damien Jurado hun platen op uitbrengen. Laat dat genoeg zeggen..

De psych-folk van Lightning Dust doet je misschien nog het meeste denken aan artiesten Cat Power, Beth Orton, Joanna Newsom en Jefferson Airplane. Ze komen speciaal naar Europa voor een optreden op Le Guess Who?.

Black Mountain is de frontband van de 'Black Mountain Army'. Een muzikanten/kunstenaars/vrienden collectief uit Vancouver. Ze deden eerder het voorprogramma voor Coldplay en schreven een soundtrack voor Spider-Man 3 (het nummer Stay Free). Maar bovenal worden ze door insiders getipt als de Led Zeppelin van de 21ste eeuw.

Caribou is een mix van krautrock, electronische psychedelica en breakbeat. Een lust voor het oor voor fans van Four Tet, The Books, Boards of Canada, Broadcast en zelfs de Flaming Lips... en misschien wel de Beach Boys..
DE NAAM

De naam is gekozen omdat het perfect past bij de doelstelling van het festival: nieuwe, talentvolle en opkomende bands laten zien, die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. ‘Le Guess Who?’ is ook de naam een Canadese band die wereld beroemde hit ‘American Woman’ schreef. Iedereen dacht dat de band uit de Verenigde Staten kwam. Le Guess Who zet juist de Canadese scène op de voorgrond en hoe deze scène zich onafhankelijk heeft ontwikkeld onder de rook van de dominante onderbuur!
KAARTVERKOOP:
De kaartverkoop start zaterdag 29 september bij Plato (Steenweg 13, Utrecht), Boudisque (Drieharingstraat 5 – 31, Utrecht), Tivoli (Oudegracht 245, Utrecht – alleen op werkdagen -) en landelijk via alle voorverkoopadressen van Ticketservice (www.ticketservice.nl)
INFORMATIE IN HET KORT:
vrijdag 30 november
LE GUESS WHO? 2007 presents
o.a. HOT HOT HEAT, MSTRKRFT, YOUNG GALAXY
19:00 u | € 15,- / weekendpassepartout: € 20,-
vrijdagnacht 30 november
LE GUESS WHO? 2007 (alleen toegang voor vrijdagnacht) presents
MSTRKRFT
23:30 u | € 9,- / weekendpassepartout: € 20,-
zaterdag 1 december
LE GUESS WHO? 2007 presents
o.a. BLACK MOUNTAIN, CARIBOU, JULIE DOIRON
17:30 u | € 13,- / weekendpassepartout: € 20,-

Official Website: http://www.tivoli.nl/

Added by breun on September 29, 2007