Vijzelstraat 68
Amsterdam, Noord-Holland 1017 HL

Vrouwen die mannen willen zijn, mannen die vrouwen willen zijn en alles er tussenin. Kiki on Steroids!, de nieuwe tentoonstelling van Mediamatic, is een intieme exploratie van de wereld van transgender en zelfrepresentatie op internet. Met onder meer de fotoserie XXBoys van Kael T Block en het werk Lupe van Bogomir Doringer. En met workshops en activiteiten om zelf te ervaren hoe het is om van een man in een vrouw te veranderen of omgekeerd.

Opening vrijdag 17 oktober om 20.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars. En een special met DJ Lupe.


In de donkerte van een labyrint worden bezoekers geconfronteerd met XXBoys van Kael T Block. Deze Franse fotograaf heeft foto's gemaakt van transboys: jongens die vroeger meisjes waren. En Lupe van Bogomir Doringer is te zien, een nieuw werk over het complexe en persoonlijke proces van de transformatie van man tot vrouw tot man.

My aim is to bring frivolous fun to manhood.
I was waiting for somebody to reconstruct a new icon for me. Some icons made gestures in the right direction. but never went all the way - my way.
So I was sick and tired of waiting and decided to become my own icon. You are as free as you allow yourself to be.
Music itself does not discriminate gender, so that's why I use it to entertain.
I am both king and queen.

Lupe

Kiki doe-het-zelf
De tentoonstelling Kiki on Steroids! daagt bezoekers uit om ook zelf met hun gender-identiteit te spelen. Neem het uiterlijk van de andere sekse aan en kijk wat er gebeurt! Een serie Youtube filmpjes toont hoe je - tijdelijk- van geslacht kan wisselen. Met een gratis ikTag en de ikCam fotokastjes experimenteer je met je nieuwe uiterlijk en kun je je foto's online publiceren. Regelmatig zijn er speciale avonden met presentaties, workshops en gender clinics om je transformatie compleet te maken. Laat je als half man - half vrouw fotograferen of laat je door visagisten uit de modewereld onder handen nemen! Zij weten precies hoe ze je mannelijke en vrouwelijke trekjes het beste kunnen accentueren...

Locatie en openingstijden
Mediamatic BANK aan de Vijzelstraat 68 in Amsterdam,
Geopend van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 20.00 uur, toegang vrij
Voor meer informatie over de tentoonstelling, speciale avonden en workshoptijden zie www.mediamatic.net/kiki

ikikik! serie
Kiki on Steroids is onderdeel van de ikikik! serie, over zelfrepresentatie op internet. Hoe presenteren mensen zich op internet? Het web is een ideale omgeving om een perfecte versie van jezelf presenteren door alleen je meest modieuze foto's, je coolste contacten en je meest intellectuele gedachten op je site te zetten. Internet is echter ook een plek waar je jezelf kan zijn. Je kan er eindelijk je diepste geheimen en grootste angsten kwijt en contact maken met mensen die zich net zo voelen als jij. Met Kiki on Steroids belichten we de sterke online aanwezigheid van de transgender gemeenschap.

Official Website: http://www.mediamatic.net/kiki

Added by Mediamatic on October 9, 2008

Interested 1