Neringweg 159
Lelystad, null 8224 KA

Op zaterdag 26 november presenteert Underground Kayak, een van de meest legendarische bands van Nederland. Voorafgaand aan de reeks concerten zal de band in september bovendien een nieuw album uitbrengen, getiteld ‘Anywhere But Here’.

Nieuwe drummer
In november 2009 moest Kayak een tournee onderbreken als gevolg van het onverwacht overlijden van drummer/componist/producer Pim Koopman. Na een periode van bezinning heeft de band onder leiding van toetsenist en componist Ton Scherpenzeel besloten, ondanks dit zware muzikale en persoonlijke verlies, de draad toch weer op te pakken. In de persoon van Hans Eijkenaar, een van de meest gerenom­meerde slagwerkers van ons land, is een nieuwe drummer gevonden.

Hoogtepunten
De artistieke hoogtepunten in het bijna 40-jarige bestaan van Kayak zijn talrijk, getuige bijvoorbeeld de voor het theater bedoelde rock-opera ‘Nostradamus – The Fate of Man’ uit 2005. Dat men ondanks diverse bezettingswisselingen vandaag de dag spreekt van een herkenbare Kayak-sound, geeft aan hoe sterk de eigen identiteit van de muziek was en nog steeds is.

Added by Poppodium Underground on March 31, 2011