Keizerstraat 101
Breda, Noord-Brabant 4811

Aanvang: 21.30 uur
Zaal open: 21.00 uur
Prijs aan zaal: € 12,00
Prijs voorverkoop: € 12,00
Start voorverkoop: 03-08-2006

Herkenbaar maar ook mysterieus en vernieuwend zijn passende omschrijvingen voor de muziek van Kashmir. Deze Deense indierockers zijn altijd op zoek naar een nieuwe sound. Wanneer je aandachtig naar de muziek luistert ben je getuige van een complete muzikale belevenis. Een belevenis die in Scandinavie al meerdere malen goed was voor platina.

Mads Tunebjerg (bas), Asger Techau (drums), Henrik Lindstrand (keyboard, gitaar) en Kasper Eistrup (zang, gitaar) vonden in het maken van muziek de ultieme uitlaatklep. Voor ieder album gaan zij op zoek naar een nieuwe sound. Gevolg daarvan zijn vijf heel verschillende albums. Het laatste album, No Balance Palace, behaalde in Scandinavie wederom een platina status. Hiervoor haalden zij hun inspiratie uit het uitgaansleven. Het resulteerde in een verwoestende en soms zelfs agressieve sound. Legendes als Lou Reed en David Bowie aarzelden niet om samen te werken met deze band.

Kashmir stond al meerdere malen op het Roskilde Festival. In Nederland speelden zij onder andere op Pinkpop en eerder dit jaar in een uitverkocht Paradiso. Vandaag is de kans om deze band alsnog te ontdekken of om er nog eens van te genieten.

Official Website: http://www.kashmir.dk/

Added by pietervanharen on November 12, 2006

Interested 1