Sint-Pietersnieuwstraat 23
Gent, Oost-Vlaanderen 9000

GOED NIEUWS - GOED NIEUWS: Er zijn nieuwe plaatsen vrijgekomen voor het concert van Jóhann Jóhannsson. Haast je!

Fordlândia ligt pas in oktober bij ons in de winkel, maar nu kan je alvast in avant-première luisteren naar enkele tracks van Fordlândia op de MySpace van Jóhann Jóhannsson.

Om zijn nieuwe cd Fordlândia voor te stellen, toert de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson met vier strijkers, piano, elektronica en visuals van Magnús Helgason langs een beperkt aantal kerken en kathedralen. Ook Gent koos hij uit voor een tussenstop.

Jóhannsson, in een ander leven ook frontman van het krautrockcombo Apparat Organ Quartet, vermengt minimale elektronica met hedendaags klassiek pianospel. Intieme passages bloeien open en elektronische accenten verweven zich met weemoedige ambient. ’s Mans solodebuut Englabörn uit 2002 werd vorig jaar heruitgebracht en in De Morgen prompt gerekend tot de tien beste albums van 2007. De opvolger Virðulegu Forsetar werd getipt op de eindejaarslijsten van een resem muziekrecensenten en ook zijn dansproject IBM 1401 – A User’s Manual oogstte veel succes. Hij was reeds meermaals te gast in Vooruit, onder meer tijdens 25 jaar Vooruit.

Official Website: http://www.vooruit.be/nl/event/1500

Added by A Higher Ugliness on September 12, 2008

Interested 1