Neringweg 159
Lelystad, Flevoland

Vorig jaar december vierde Jan Akkerman zijn 65e verjaardag en inmiddels staat hij nu al zo’n 50 jaar professioneel op de bühne. En in 2012 gaat deze legendarische gitarist (Brainbox, Focus) dit gepast muzikaal ‘vieren’ door een aantal ‘special concerts‘ te geven. Een van deze `special concerts‘ zal plaatsvinden in Lelystad waar Jan Akkerman het podium zal delen met Eric Vloeimans. Op North Sea Jazz Festival 2011 waren deze twee grootheden al samen te zien en vanavond gaan ze wederom het samenspel aan. Verwacht een unieke combi van jazz, blues en rock, en prachtige solo's. Kaarten voor dit zeer speciale optreden zijn te koop bij Flevomeer Bibliotheek en via onze site.

Jan Akkerman
Jan Akkerman (1946) is al veertig jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerde. Akkerman tourt al jaren over de wereld. In 2005 kreeg de gitarist een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en in 2011 bracht hij een nieuw album uit: Minor Details.

Eric Vloeimans
Eric Vloeimans ging op zijn twaalfde trompet spelen. Als jongetje had hij nooit durven dromen dat hij zou uitgroeien tot één van de meest toonaangevende jazztrompettisten van Europa. In 2001 ontving hij de VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. Daarna won hij de ene na de andere muziekprijs, waaronder vier keer een Edison, de Elly Ameling Oeuvreprijs en de Bird Award.

Official Website: http://www.undergroundlelystad.nl/agenda/16-06-2012/Jan-Akkerman-Eric-Vloeimans

Added by Poppodium Underground on May 8, 2012