Cleveringaplaats 1
Leiden, Zuid-Holland

Internet: Half Leeg of Half Vol

Mark Deuze in debat met Francisco van Jole
moderator: Henk Blanken

Op internet zou iedereen zijn eigen uitgever worden. Massamedia werden overbodig. De basisdemocratie overwon.

Een loze belofte, stelt Francisco van Jole, die als eerste journalist in Nederland over het nieuwe medium schreef. Nog steeds zet een kleine groep de toon en is de massa liever lui dan moe. En bloggers? Die schrijven vooral elkaar over.

De enige die hier lui is, is Van Jole zelf, zegt Mark Deuze, zojuist benoemd tot hoogleraar aan de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Dat de utopie van internet als democratiserend medium achterhaald is, wil nog niet zeggen dat het tegendeel waar is.

Op maandag 12 maart gaan Van Jole en Deuze met elkaar in debat over de vraag of internet brengt wat we ervan verwachten. Is de samenleving democratischer geworden van bloggers? Kan iedereen meedoen dankzij het net of maakt nog steeds een kleine elite de dienst uit? Is het glas half leeg of half vol?

Het debat, ingeleid en gemodereerd door journalist Henk Blanken, vindt plaats ter gelegenheid van het verschijnen van PopUp, het boek dat Blanken en Deuze het afgelopen jaar schreven over de botsing tussen oude en nieuwe media.

Official Website: http://deuze.blogspot.com/2007/02/popup-in-leiden.html

Added by maartenbrinkerink on March 5, 2007

Comments