Cartesiusweg 90a
Utrecht, Utrecht 3534 BD

Naast razend rockgeweld moet er plaats zijn voor het mooie liedje, de perfecte song. dB's presenteert op deze zondagmiddag een heus Festival met de betere IndiePop. Verdeeld over twee zalen nestelen aanstekelijke popsongs van You Me Electricity, The USA, Paper Tiger, MikroFisch en The Cuties zich behaaglijk in de gehoorgangen. En zoals gewoonte bij de zondagmiddag matinees in dB's, wordt ook de inwendige mens niet overgeslagen.

YOU ME ELECTRICITY http://www.myspace.com/youmeelectricity

Electropop van de Amersfoortse Jantine Heij die met behulp van Bart van Dalen (Findel) en een MiniKorg in no-time een heel repertoire bij elkaar pende. Van solo-project is You Me Electricity nu uitgegroeid tot een heuse band met hitpotentie.

THE USA http://www.myspace.com/wearetheusa

The USA is de nieuwe band van Marieke en Thijs van de ter ziele gegane indiepopband John Wayne Shot Me. Samen met hun robot Emilio en drumster Alicia van The Cuties spelen ze in deze nieuwe bezetting prettig wringende singalong indiepop. Hun debuut 7" met stripboek is uit op het Duitse Noisedeluxe Records en het gezelschap is net terug van een tourtje dwars door Europa.

PAPER TIGER http://www.myspace.com/papertigerholland

Ultra-catchy Utrechtse indiepop die doet denken aan The Beatles met hier en daar een snufje Simon & Garfunkel op hedendaagse smaak gebracht met een vleugje Shins. Openden al voor The Rifles in Tivoli en zijn hard op weg met hun ontwapende liedjes Nederland te veroveren. Opgepast: Paper Tiger songs hebben de neiging zich dagenlang in het hoofd te nestelen en kunnen leiden tot ernstige neuri-nitis!

MIKROFISCH http://www.myspace.com/mikrofisch

Microfisch is een feel-good twee-rave duo uit Londen en Hamburg. Hun nieuwe album Masters of the Universe bevat de culthit ‘The kids are all shite’ en is gratis te downloaden bij het Duitse Komakino label. Waarschuwing: deze band krijgt zelf de meest verstokte chagrijn aan het dansen, of tovert op zijn minst een brede glimlach tevoorschijn.

THE CUTIES http://www.thecuties.nl/

The Cuties doen hun naam eer aan, want schattiger dan deze vier meisjes uit Rotterdam wordt het niet snel. Hun debuutalbum met de intrigerende titel ‘Ah-Ah-Aah’ staat vol met frisse, fruitige indiepopliedjes over zaken als leuke jongens, videospelletjes, lelijke jongens en de ijscoman op de hoek. De plaat is allesbehalve onopgemerkt gebleven want recensenten van Oor tot Viva vielen als een blok voor de dames en de oude mannen van Claw Boys Claw zagen het ook wel in hen zitten en namen ze op sleeptouw als support-act langs grote zalen als als Paradiso, de Effenaar en Tivoli. Dit keer dus weer fijn gezellig op een kleiner podium te bewonderen!

Official Website: http://www.dbstudio.nl/

Added by breun on April 15, 2008

Interested 2