Kršnjavoga 1
Zagreb, Grad Zagreb 10000

ICT i konkurentno gospodarstvo: iNOVATIVNO POSLOVANJE

Nakon vrlo uspješnog prošlogodišnjeg skupa, i ove godine Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Središnji državni ured za e-Hrvatsku (SDUeH) i Hrvatska gospodarska komora zajednički (HGK) organiziraju ICT Forum 2007 pod nazivom "ICT i konkurentno gospodarstvo".

Ove će se godine ICT Forum održati u utorak, 30. listopada 2007. u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, a otvorit će ga hrvatski premijer, gospodin Ivo Sanader.

Forum je namijenjen članovima uprava i izvršnim direktorima poduzeća, ali i vlasnicima poslovnih sustava, odnosno svima koji donose važne poslovne odluke, a koriste informacijsko-komunikacijsku tehnologiju koja pospješuje njihovo poslovanje. Upravo zbog toga je i moto ovogodišnjeg Foruma iNOVATIVNO POSLOVANJE. Prateći suvremene trendove u području informacijsko-komunikacijske tehnologije, organizatori su za ovogodišnji skup predvidjeli dvije glavne teme: Elektroničko poslovanje i Kako ICT-em i znanjem postići veće poslovne učinke? Predviđeno je sudjelovanje vrhunskih domaćih stručnjaka, znanstvenika i praktičara iz ovog područja, uz veliki naglasak upravo na primjerima iz poduzeća u kojima ICT ima vrlo važnu ulogu u odvijanju ukupnih poslovnih procesa.

Namjera ICT Forum-a 2007 je potaknuti hrvatske tvrtke na veću primjenu ICT proizvoda i usluga u ukupnom poslovanju. Povećanjem primjene tehnologije, ali i povećanim korištenjem potrebnih poslovnih rješenja i znanja u ukupne poslovne procese povećava se konkurentnost svakog gospodarskog subjekta, svake tvrtke bez obzira na njezinu veličinu. Ovakvim se pristupom ICT-u pospješuje konkurentnost gospodarstva ali i društva u cjelini.

U našoj su zemlji sazrjeli uvjeti za značajnije unaprjeđenje poslovnih procesa korištenjem ICT proizvoda i usluga. Sada se, međutim, pojavljuje pitanje koliko uspješno znamo iskoristiti mogućnosti ove tehnologije. Hrvatska je zemlja u kojoj dominiraju male tvrtke. Od ukupnog broja poduzeća samo je 1,5% velikih, a u kojima je (ako) i ICT ustrojen u nekom organizacijskom obliku. Upravo ta činjenica obvezuje ova velika poduzeća koja imaju organiziran oblik ICT menadžmenta da sa svojim iskustvima utječu na ostale (uglavnom male i srednje) poduzetnike.

Uz gospodarstvenike i njihove organizacije (HUP i HGK), važnu ulogu u procesima kvalitetnije primjene ICT-a u poslovanju, imaju i tijela državne uprave, predstavnici znanosti i visokog obrazovanja, te mediji. Svaki od ovih aktera ima svoje mjesto u postizanju željene e-sinergije kao pokretača konkurentnosti naših tvrtki, gospodarstva i države na globalnoj razini.

Official Website: http://www.e-hrvatska.hr/sdu/hr/e-hrv/vijest.html?h=/hr/e-hrv/contentParagraph/0111111111111115&c=

Added by BerislavLopac on October 22, 2007

Interested 1