Rotterdam, Zuid-Holland

Het uit Engeland, Manchester, afkomstige I Am Kloot speelde vorig jaar in Nighttown op festival Motel Moza?que. Nu komt begin april hen derde album uit en is het tijd voor een clubtoer. Daarbij doen de drie mannen van I Am Kloot op zondag 15 mei het Rotterdamse podium weer aan. Maak je klaar voor tijdloze klassieke, veelal akoestische muziek in de stijl van Turin Brakes en Oasis.

In 2001 debuteert I Am Kloot met het album Natural History. Deze band uit Manchester verrast niet alleen door de aparte bandnaam, maar vooral door de plaat die vol staat met pakkende popsongs. Vorig jaar kwam er een vervolg met een iets donkerder, psychedelischer geluid. Begin april verschijnt het nieuwste album: Gods & Monsters.

Bas, drum, akoestische gitaar én een stem die door je ziel snijdt. Meer heb je niet nodig om tot grote hoogte te stijgen. Dat bewees het Engelse I Am Kloot de afgelopen jaren al eerder op de Nederlandse podia. Het trio rond zanger/gitarist John Bramwell werd na hun alom bejubelde debuut Natural History tot hun eigen afgrijzen bij de zogenaamde New Acoustic Movement ingedeeld. Ten onrechte, vonden ze zelf, aangezien de melancholieke gitaarliedjes en het snerende stemgeluid (denk aan een kruising tussen Liam Gallagher en John Lennon) weinig gemeen hebben met het geluid van die zogenaamde Nieuwe Akoestieken.

Wat de muziek van I Am Kloot zo spannend maakt is het rauwe stemgeluid van John Bramwell en de geweldige ritmesectie bestaande uit de kettingrokende bassist Pete Jobson en drummer Andy Hargreaves. De grotestadstragedies die Bramwell met de nodige zwartgalligheid beschrijft, zijn bovendien volstrekt uniek en ongeëvenaard.

Voorverkoop: Ticket Service, Plato, Plaatboef, IT Doner, SUB, Velvet, Nighttown Cafe

Nighttown Food; speciale concertactie!
Op vertoon van je concertkaartje kun je voor aanvang van de show eten in Nighttown Food. Je betaalt dan slechts EUR 12,50 voor een 2-gangendiner! Reserveer via [email protected]

Haal uw kaarten in het Nighttown Café, dan betaalt u geen voorverkoopkosten!

http://www.iamkloot.com

Added by Herman on March 15, 2005

Interested 2