Rotterdam, Zuid-Holland

Uit Canada is veel goeds afkomstig. En niet alleen het pas ontdekte The Dears of het veelbelovende The Arcade Fire. Ook Hot Hot Heat is zo?n Canadese band die met de debuutplaat uit 2003 al bewees een grote belofte te zijn. In april van dit jaar komt het nieuwe album Elevator uit. Zorg dat je hem in huis haalt, zodat je op 7 mei zelf kunt beoordelen dat ook live Hot Hot Heat haar mannetje staat!

De vier bandleden van Hot Hot Heat komen uit het meest westelijke punt van Canada: het eiland Victoria. Daar spelen Steve, Paul Hawley (drums) en Dustin Hawthrone (bas) met elkaar prog-rock-punk. Naar verloop van tijd begon de verveling toe te slaan en nadat de zanger de band verliet stapte Steve achter de microfoon. In diezelfde periode voegde Dante DeCarro (gitaar) zich bij de groep en in augustus '99 was Hot Hot Heat een feit. Met de nieuwe bezetting sloeg de groep een melodieuzere koers in en na enkele demo's en EP's te hebben uitgebracht op kleine labels tekenden ze bij het fameuze Sub Pop uit Seattle (waar uiteenlopende acts als Zen Guerilla, Nirvana en Mudhoney onder contract staan). Daar kwam begin 2002 de opwindende Knock Knock Knock EP uit en dat maakte men zeer nieuwsgierig naar het debuut Make Up The Breakdown die in de zomer van dat jaar uitkam.

Het gros van de liedjes van het debuutalbum klinkt zó lekker dat major Warner Brothers niet gauw genoeg de weg naar Sub Pop wist te vinden om de band over te nemen en de plaat ook in de rest van de wereld uit te gaan brengen. En dat is een begrijpelijke zet, want het album staat vol van de meest catchy refreintjes aangevuld met leuke orgeltjes, staccato gitaarwerk en een swingende ritmesectie. Een mix van XTC meets Gang Of Four Of Elvist Costello meets The Clash, waarbij vooral de stem van Steve eruit springt. Wat ook vooral opvalt aan de muziek is het strakke spel, schizofrene structuur en de uitgekiende arrangementen. Elevator, het vervolg op Make Up The Breakdown, verschijnt in april van dit jaar.

Pitchfork: ??you can't help but notice the musical talent at play here??
Playlouder: ?Hot Hot Heat have managed to find a corner of the rock universe that hasn't been overkilled and have made an impressive and imaginative album.?

Na Hot Hot Heat is er gratis toegang tot Squash Fest in het theater en het Cafe!!

Voorverkoop: Ticket Service Plato, Velvet, Black Widow, Plaatboef, Nighttown Cafe.

Nighttown Food; speciale concertactie!
Op vertoon van je concertkaartje kun je voor aanvang van de show eten in Nighttown Food. Je betaalt dan slechts EUR 12,50 voor een 2-gangendiner! Reserveer via [email protected]

Haal uw kaarten in het Nighttown Café, dan betaalt u geen voorverkoopkosten!

Added by Herman on March 15, 2005

Interested 1