Oudenoord 275
Utrecht, Utrecht 3513 EP

De deuren openen omstreeks 14.00 uur en in het begin zullen de lichtprojecties en jamsessies het lot bepalen. Vanaf 17.00 zullen de meer professionelere geluiden beginnen met de onderstaande acts:

< >

Mudboy (USA)
Orphan Fairytale (BEL)
Machinefabriek
Wouter Van Veldhoven
The Soccer Committee + 1 van de Jullie Mittens
...en andere experimentjes................

Voor info en links over artiesten, zie onderaan deze mail

We hebben een wonderschoon promo filmpje gemaakt voor deze avond (met vooral veel creatieve dank aan Jet)


(oh ps, t 2e artiestfragment is van Lucky Fonz III die normaal zou spelen, maar dus niet kan spelen wegens omstandigheden, helaas helaas)

Zie bijgevoegd ook de mooie flyer met slangetjes (mogelijk gemaakt door de creatieve uitspattingen van Iris)

De entree is 5 euro inclusief 1 drankconsumptie...of men nu een biertje of sapje wilt.

Eten is ook mogelijk tussen de concerten door met een vegetarische catering verzorgd door lieve mensjes van t vega kookcafe (food not bombs). nee, geen elfjes. ;) Samen met een geimpoviseerde bar wordt dit alles via een goedwillige fooienpot geregeld omdat we niet graag de geldwolf willen spelen

Stuur deze uitnodiging door naar al uw geinteresseerde vrienden en bekenden want iedereen is welkom en niemand wordt buitengesloten bij onze grote kelder.

Wij hopen jullie daar te zien, nog even in dit oude jaar.

Met hartelijke groetjes enzovoorts,

Seb van het Hortus Chaoticus feestcommittee

gefilterede artiesten info:

Mudboy
Rapahel Lyons uit het Amerikaanse Providence, Rhode Island, is een gedreven creator der industrieel aandoende freakfolk. Instrumentele melancholie wordt versterkt met eletronische weerbarstigheid. Meditatieve folk neemt verdraaide vormen aan, maar het deert de gehypnotiseerde vogeltjes niet. Spirituele uitstappen zijn niet te vermijden. Welkom bij het diepste bewustzijn. Vuurwerk inbegrepen, letterlijk.
www.mudboymusic.com

Orphan Fairytale
Uit Antwerp en deel van casiofolk act Maskesmachine brengt Eva haar sterke solo act. Spookachtige sprookjesfolk zal zich ontplooien in drone vorm tot in den spirituele. Zwevende mantra's zullen zich door het luchtledige wringen om u te kunnen bereiken. Over haar optredens werd in het Ecstatic Peace magazine (van Thurston Moore, Sonic Youth) vermeldt: "Beautiful psyche casio tunes making my head spin harder than any bottle of blauwe Chimay". wauw en wauw.
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=1194466214
http://www.stubru.be/stubru_master/muziek/audio/orphanfairytaleitvssi/index.html

Machinefabriek
Deze Arnhemmer is vaak in Utrecht te vinden en maar goed ook. De ene keer op gitaar of laptop en nooit te voorspellen welke extra spulletjes hij zal gebruiken voor zn diepgaande geluiden. De verassing laat zich niet snel onthullen en improvisatie is Rutger's grote kunst. Zorg wel dat u niet bang bent in het donker, want zijn meeslepende drones kunnen zielen makkelijk betoveren
www.machinefabriek.nu

Wouter Van Veldhoven
Ook wel student Biologie in het dagelijks leven. Zijn hobby is het zichzelf moeilijk maken door veel rondsjouwen met zware analoge bandrecorders (6 stuks), maar het is een deugd voor de luisteraars. Warme electronica drones vallen als een dik wollen deken om het lichaam en betoverende tonen zullen de gedachten doen draaien. De sampler schijnt stuk te zijn, dus Wouter zal duchtig improviseren.
www.woutervanveldhoven.nl

Soccer Committee
Mariska Baars uit Leiden maakt ambiente folk waarbij ze in aparte ritmes meezingt en neuriet, Indiase zanglessen respecterende. Haar geluid creeert pure rust, vrede en reflectie op een zeer minimale manier die de tijd neemt voor elke toon, elke zucht, elke aanslag. Ze zal worden bijgestaan door Aart, lid van de gruizige improv act The Julie Mittens, en er zullen improvisaties in twee stijlen gebracht worden.
http://www.myspace.com/soccercommittee

andere experimentjes?
Wellicht komt alleskunner Jan Schellink ons verblijden....of wat te denken van een bonnefooi freakfolk orkestje? Het zal zomaar kunnen gebeuren de deur staat op een kier........

Adres: Toren van Babel, Oudenoord 275, Utrecht
www.detorenvanbabel.nl

Official Website: http://www.old-style-rabbit.blogspot.com/

Added by prupert on December 26, 2006