Jaarbeursplein 6
Utrecht, Utrecht

in de Jaarbeurs Utrecht op 8 oktober 2008
Geplaatst op 23-07-2008


Dit jaar reikt Technologiestichting STW op Holland Innovation de Simon Stevinprijzen uit. Met de Simon Stevin Gezelprijs wordt een veelbelovende promovendus uit het voorgaande jaar aangemoedigd om op de ingeslagen weg voort te gaan en zijn of haar kans te grijpen verdere kennis en ervaring op te doen in technisch-wetenschappelijk onderzoek met toepassingspotentie. Het Simon Stevin Meesterschap is een eretitel die Technologiestichting STW jaarlijks toekent aan zeer prominente technisch-wetenschappelijke onderzoekers van Nederlandse universiteiten en para-universitaire instituten, die excellent onderzoek verrichten en het bedrijfsleven voor hun onderzoeksresultaten weten te interesseren. Voor het eerst wordt ook de Simon Stevin Leerlingprijs uitgereikt aan de AIO die op zijn of haar poster het best laat zien wat ondernemingen met hun onderzoeksresultaten zouden kunnen doen.

Op deze Holland Innovation zal de Rabobank met het ProtoSpace uit Utrecht, als Founding Partner, aanwezig zijn. Het pas geopende Lab is gebaseerd op het FabLab-concept van MIT hoogleraar Neil Gershenfeld en biedt ruimte voor onderzoek, educatie en promotie op het gebied van prototyping. Op Holland Innovation zal naast een aantal digitaal aangestuurde machines ook het paradepaard, de 3D-kleurenprinter van de firma Z Corp, te zien zijn. Met deze 3D-kleurenprinter worden complete voorwerpen uit duurzaam materiaal geprint.

Holland Innovation is een jaarlijks terugkerend evenement voor jonge, nieuwe en vernieuwende ondernemers, productontwikkelaars, uitvinders en investeerders. Maar ook adviserende en intermediaire organisaties uit publieke en private sectoren bezochten vorige jaren deze beurs op grote schaal. Naast stands van meer dan 220 bedrijven, instellingen en ondernemers biedt de beurs tal van workshops, de mogelijkheid producten en idee├źn onder de aandacht te brengen, persoonlijke contacten met experts en investeerders aan te gaan en natuurlijk de gelegenheid tot uitgebreid netwerken.

De organisatie, productie en invulling van Holland Innovation 2008 is in handen van mediaproductiebedrijf Double 2 BV i.s.m. NeBIB (Nederlandse Beurs voor investeringen in Bedrijven en Ondernemingen), NOVU (Nederlandse Orde van Uitvinders) en Taskforce Innovatie Regio Utrecht.

Voor uitgebreide informatie, inschrijving voor deelname met een stand of het reserveren van entreekaarten kunt u terecht op
http://www.hollandinnovation.nl/.
http://www.stw.nl/STWconferentie2008/
http://www.protospace.nl/

Official Website: http://www.hollandinnovation.nl/

Added by Geert Wissink on August 4, 2008