Kasteeldreef 77
Lovendegem, Oost-Vlaanderen 9920

Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm om te gamen, te chatten, informatie op te zoeken voor een huistaak, … Ouders maken zich soms zorgen over het internetgedrag van hun kinderen. In de pers verschijnen hierover alarmerende berichten. De Gezinsbond heeft een project opgezet om ouders te informeren over het internet. Ouders worden gewezen op mogelijke gevaren én er wordt ingegaan op hoe die voorkomen kunnen worden. Mits ouderlijke begeleiding biedt het internet voor kinderen en voor jongeren een waaier aan mogelijkheden en kansen. In de toekomst zal de rol van het internet alleen maar toenemen. Tijd dus om op een positieve manier te leren omgaan met dit wonderlijke medium.

Via een multimediapresentatie laten we ‘visueel’ zien hoe kinderen en jongeren (tussen zes en vijftien jaar) omgaan met internet. We maken je wegwijs in een aantal technische aspecten en leren hoe een betere beveiliging mogelijk is. Daarna komt uitgebreid aan bod hoe ouders hun kinderen kunnen begeleiden bij het chatten, mailen en surfen. Bespreking van concrete situaties en tal van opvoedingstips maken duidelijk hoe dit kan. Tom Van Renterghem, werkzaam binnen het multimediateam van Child Focus en gespecialiseerd in preventie en ondersteuning van kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten begeleidt de sessie.

Meer info: Koen Rosseel, 09-372 43 36, [email protected]. Of Dienst Sociaal-Cultureel Werk, Michaël Op de Beeck, 02-507 88 28, [email protected].

Inschrijven: door overschrijving van 3 euro (leden) of 7 euro (niet-leden) op rek. nr. 390-03311700-15 van Gezinsbond Lovendegem met vermelding van 'Internet 18/10, lidnummer Gezinsbond en aantal personen'.

Official Website: http://www.gezinsbond.be

Added by Groeimee .be on October 1, 2007

Interested 1