Bagijnestraat 59
Leeuwarden, Friesland 8911DN

Het "Hit The North" festival presenteert op zaterdag 28 oktober in Poppodium Romein in Leeuwarden tien niet te missen Nederlandse en Britse bands.
Het festival wordt georganiseerd door de Nederlandse bands The Suicidal Birds, Persil en Zea, die op hun zeventien toers door Groot-Brittanniƫ met talloze daverende Britse bands hebben gespeeld, waarvan ze vijf van de beste hebben uitgenodigd voor het festival.
Daarnaast zijn het Nederlandse duo Two Dogs en de artiest Malorix uitgenodigd.
Alle bands hebben een sterke D(o)I(t)Y(ourself) mentaliteit gemeen, ze brengen hun muziek uit op eigen of kleine labels en organiseren hun optredens zelf.
In hun muziek, die zich kenmerkt door energie, opwinding, dansen en tekeer gaan en die varieert van lieflijk, donker en introvert tot wild, ongegeneerd rauw, uitbundig, uitdagend en luid sluiten ze geen enkel compromis en gaan ze geheel hun eigen weg, waardoor ze allemaal een ongehoorde spontaniteit, originaliteit en lol uitstralen.
Met deze bands ontstaat een gedenkwaardige avond vol verrassingen en onverwachte wendingen, waarna hopelijk het publiek besluit zelf ook dit soort festivals te gaan organiseren, waar wij dan graag langs zullen komen.

Official Website: http://hitthenorth.nl/

Added by mvexel on October 14, 2006

Interested 1