Ruitenberglaan 26
Arnhem, Gelderland 6826 CC

De HAN organiseert op 19 maart 2009 het seminar Meet- en Regeltechniek.

Het seminar Meet- en Regeltechniek geeft u een overzicht van de belangrijkste technologische ontwikkelingen op het gebied van proces monitoring en procesbeheersing.

Concurrentie het hoofd bieden

In de procesindustrie zijn de uitgaven voor procesautomatisering de laatste 10 jaar met 40% gestegen. Deze groei komt echter onder druk te staan door twee factoren:

(a) de beperkte beschikbaarheid van personeel met kennis van processen en procesautomatisering
(b) de matige score van ingenieursbureaus die geavanceerde regelstrategieën ontwikkelen en implementeren.

Het blijkt namelijk dat van laatstgenoemde applicaties na 3 jaar slechts de helft online is. Dit heeft tot gevolg dat veel bedrijven inefficiënt met hun productiemiddelen omgaan en dat er een omslag moet plaatsvinden in de manier waarop processen worden gemonitored en geregeld. Dit om de concurrentie het hoofd te bieden
Kennis vasthouden

Korte termijn winstdoelstellingen moeten weer plaats gaan maken voor lange termijn doelstellingen om ook in de toekomst optimaal en zo milieuvriendelijk mogelijk te kunnen produceren. Tevens moet er worden geïnvesteerd in kennis om de ontwikkelde kennis binnen het bedrijf te consolideren en niet verloren te laten gaan.

Verder is er een lezing over Motion Control en Vision. Is dit een geslaagd huwelijk of niet. Kunnen bedrijven echt vooruitgang boeken (kostentechnisch) of is het een ingewikkelde techniek waar we ons zelf over een paar jaar weer tegenkomen door gebrek aan kennis als het niet meer werkt. Als laatste onderwerp van het seminar: Hoe zit het met de kennis van de medewerkers. Is er nog wel kennis nodig of is het inhuren van een ingenieursbureau voldoende.
Het uitgebreide programma:
http://www.han.nl/start/pod/over-expertisecentra/engineering/agenda/19-maart-2009-seminar-mee/index.xml

De toelichting op de presentaties:
http://redactie.han.nl/start/pod/over-expertisecentra/engineering/agenda/19-maart-2009-seminar-mee/inhoud/index.xml

Official Website: http://www.han.nl/seminarmeetenregeltechniek

Added by Hans Mestrum on March 2, 2009

Interested 1