Ruitenberglaan 26
Arnhem, Gelderland 6826 CC

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft de minor World Class Manufacturing / Lean Management (WCM) ontwikkeld. Op donderdag 29 januari krijgen de eerste studenten die deze minor hebben afgerond het certificaat hiervoor uitgereikt. Voor deze gelegenheid wordt het HAN Lean Event georganiseerd met als thema: 'Het MKB staat sterker met Lean!'

In september vorig jaar zijn voor de eerste maal 26 studenten gestart en geschoold in de lean methodieken. Bovendien hebben zij een uitgebreide praktijkopdracht uitgevoerd bij verschillende bedrijven. In deze minor (keuzemodule voor 4e jaars studenten) staan toepassing van Lean en 6 sigma methodieken centraal.

Wat is Lean Management?

Lean Management is een filosofie voor het organiseren van bedrijven waarbij alle bedrijfsprocessen gericht zijn op een maximale waardetoevoeging voor de klant en het elimineren van verspilling - activiteiten die geen waarde toevoegen. De HAN zet zich actief in om concurrentiekracht van het midden- en kleinbedrijf in de regio te vergroten en richt zich met name op het toepassen van lean methodieken binnen het MKB.

Programma HAN Lean Event

Tijdens het HAN Lean Event presenteren HAN-studenten van de minor WCM de resultaten van hun Lean bedrijfsopdrachten. Via informele postersessies kunnen deelnemers nader kennis maken met Lean en het nut ervan voor de eigen organisatie.

Vervolgens spreekt dhr. Henk Nooteboom, vooraanstaand ondernemer en Lean kenner, over het hoe en waarom van Lean, en over de valkuilen en successen.

Locatie: Aula HAN Ruitenberglaan 26 Arnhem

Achtergrond informatie van Lean-concept:
http://www.scribd.com/doc/10163283/Vooraankondiging-Lang-HAN-Lean-Event-v3-20081211

Official Website: http://event.leancircle.net/

Added by Hans Mestrum on January 12, 2009

Interested 1