Kršnjavoga 1
Zagreb, Grad Zagreb 10000

Ovogodišnja četvtra po redu Konferencija susreta lokalne samouprave, državne uprave i gospodarstva odvija se pod radnim nazivom Grad 2.0 na kojoj planiramo sagledati kako što efikasnije upravljati gradovima kao i općinama, županijama te državnom upravom na zadovoljstvo svih naših građana te kako povećati konkurentnost uz kvalitetniju pripremu za predstojeće razdoblje gospodarskog uzleta. Potrebe modernih urbanih sredina konstantno ukazuju da je neophodno udružiti snage svih članova društva za njihov daljni napredak, povećanje njihove konkurentnosti te kvalitetnije praćenje evropskih standarda.

Tijekom Konferencije opširno ćemo obraditi područje modela financiranja gradova koji su dio strategije za decentralizaciju ovlasti i financija s razine središnje vlasti na gradove. Osim klasičnih modela financiranja lokalne samouprave, razmotrit ćemo i alternativne modele - s posebnim osvrtom na financiranje kroz fondove EU - te kako i na koji način privući ulagače u Vaš grad.

Bitna je tema ovogodišnje konferencije i kako učiniti gradove efikasnijima u njihovom radu, s naglaskom na digitalizaciju grada primjenom novih tehnologija. Neizbježan je trend razvijanja informatičko-komunikacijske tehnologije u gradovima jer jedino na takav način možemo stvoriti suvremen oblik gradske infrastrukture koji stari grad pretvara u "Grad 2.0" u potpunosti prilagođen zahtjevima građana.

Konferencija je namijenjena predstavnicima lokalne samouprave i državne uprave, gospodarstvenicima, predstavnicima akadameske zajednice, nevladnih udruga i medija te svima zainteresiranima za razvoj lokalne, ali i područne odnosno regionalne samouprave. Konferencija je idealno mjesto i vrijeme za poticajni dijalog koji može omogućiti kvalitetnije kreiranje predstojećeg državnog proračuna za 2010.

Riječ je o odličnoj prilici za gospodarstvenike da na jednom mjestu upoznaju nove čelne ljude gradova, općina i županija te da susretnu predstavnike državne vlasti, nadležnih regulatornih agencija, investitora te ostale građane. Gradonačelnicima je konferencija izvrsna prilika da saznaju kako vodeći ljudi iz državne uprave i lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave, kao i vodeći gospodarstvenici, vide razvoj lokalne samouprave.

Pridružite nam se u zajedničkom ostvarenju ciljeva Konferencije: stvaranju Grada 2.0 i nastavimo dugogodišnju tradiciju dosadašnjih Konferencija: Gradovi u promjenama, Konferencija modeli financiranja lokalne samouprave i Digitalni gradi!

Official Website: http://www.infoarena.hr/grad2.0

Added by BerislavLopac on October 25, 2009