Piet Heinkade 3
Amsterdam, Noord-Holland 1019BR

Optredens van o.a.: Gordon Mumma, LOOS ensemble, Bakin Zub, MAE, Wouter Snoei, Michel Waisvisz, POW ensemble, My Kingdom for a Lullaby, AnneFaulborn, Tomoko Mukaiyama, n-collective, Erax, unsounds, original kraakgeluiden, Francisco Lopez, Iris Garrelfs, Matmos, Mouse on Mars.

Het volledige programma wordt in september 2006 gepubliceerd op
http://live.gaudeamus.nl

Het is niet ongewoon een laptop op een podium te zien naast een cellist. Terwijl duidelijk zichtbaar is dat de muzikant achter de cello hard moet werken om de juiste klanken uit zijn instrument te krijgen, lijkt de persoon achter de computer aan een paar muisklikken genoeg te hebben. Muziekliefhebbers die willen weten wat er zich afspeelt achter de knoppen, kunnen in november terecht in het Muziekgebouw aan 't IJ tijdens het Gaudeamus Live Electronics Festival.
Met een blik naar het verleden wordt de aandacht in dit festival gericht op de toekomst: de mogelijkheden van live-elektronische muziek. Er is veelaandacht voor recente ontwikkelingen en nieuwe werken. Daarnaast biedt het festival een overzicht van de ontwikkelingen vanaf de jaren '60 met stukkenvan o.a. John Cage, Steve Reich en Misha Mengelberg. Centrale gast van het festival is Gordon Mumma. Op vrijdag 24 november wordt het festival afgesloten met een symposium en een enerverende avond met verrassende optredens.

Added by wouter (frits) on September 4, 2006

Comments

wouter (frits)

POW ensemble -
* Takehisa Kosugi – Micro 1
* Steve Reich – Pendulum Music
* Alvin Lucier – I am sitting in a room
* Gilius van Bergeijk – Sonate 1970
* Christian Wolff – For 1, 2 or 3 People
* Robert Ashley – Wolfman
* Misha Mengelberg – Organum Candelabrum

Nic Collins, DJ DNA, POW Ensemble ism de HKU
* Cartridge Music van John Cage.

verder:
Michel Waisvisz; E-RAX (Peter van Bergen, Thomas Lehn en Gert-Jan Prins); My Kingdom for a Lullaby; Electronic Hammer; LOOS; Radian; Francisco Lopez; Iris Garrelfs; COH; Cor Fuhler; Wouter Snoei en DJ Rupture

Orphax

Zeker Francisco Lopez gaan kijken. Dat is niet heftig, dat is heel heftig (en ook erg mooi)

fflorijn

Zegt me bijna allemaal helemaal niets maar.... Klinkt goed! I'm in!