Anspach 110
Brussels, Capital Region of Brussels 1000

Onder de noemer “Wegwijzers naar nieuwe muziek” slaan AB en de elf muziekclubs van het Clubcircuit dit concertseizoen de handen in elkaar voor een spannende concertreeks. Samen kozen ze 10 weekends uit waarop telkens een andere club de AB inneemt, terwijl de AB in datzelfde weekend uitwijkt naar die club. AB en het Clubcircuit willen hiermee hun goede band extra benadrukken. Van de wisselwerking tussen AB en De Kreun in Kortrijk kunnen we nu het eerste concert bekend maken:

Vreemde muzikale hersenspinsels … het lijkt in Brooklyn, één van de 5 stadsdelen van New York, zijn epicentrum te hebben gevonden. Denk maar even aan TV On The Radio, Animal Collective en vele anderen. Ditmaal is het de beurt aan Gang Gang Dance om het psychedelische feestje op gang te trekken. Met improvisatie en grenzeloze inspiratie proberen LZA, BDG, Josh Diamond en Tim Dewit één en ander tot een goed einde te brengen. Denk aan obscure West-Afrikaanse ritmes, electronica toen dat nog tot de alleenheerschappij van Jean-Michel Jarre behoorde, feestmuziek uit de Gaza strook en een miljoen andere dingen. Hun vierde studio album ‘Saint Dymphna’ (genoemd naar de Ierse prinses die op de vlucht sloeg voor haar gek verklaarde vader en uiteindelijk in ons eigenste Geel belandde) vond dan ook terecht onderdak op het Britse Warp label.

‘Cocteau Twins geremixt door Aphex Twin? Seefeel meets Fela Kuti? Siouxie & The Banshees gecoverd door LCD Soundsystem? Various Production dat het oeuvre van The Slits versjteert?’ (HUMO)

Official Website: http://www.abconcerts.be/nl/concerten/p/detail/gang-gang-dance-14-02-2009

Added by A Higher Ugliness on December 9, 2008

Interested 1