Vredenburgpassage 77
Utrecht, Utrecht 3511 DL

Muziek van topgames als Halo, Final Fantasy en Super Mario Bros, uitgevoerd door het Metropole Orkest, The Sheer en veejay/kunstenaar Eboman. Dat zijn de ingrediënten voor een uniek concert op zondag 26 november in het Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Games in Concert is het afsluitende evenement van de Nederlandse Gamedagen en wordt georganiseerd door de website Gamer.nl en NCRV Radio.

Onder leiding van de Amerikaanse dirigent/componist Christopher Lennertz speelt het Metropole Orkest muziekstukken van topgames. Lennertz schreef muziek voor onder andere de populaire games Medal of Honor en Gun. Veejay/kunstenaar Eboman begeleidt met zijn beats en ‘visual scratches’ het Games in Concert en de populaire Nederlandse band The Sheer speelt live mee. The Sheer leverde onlangs aan de nieuwe voetbalgame FIFA 07 een van de muzikale tracks.

Games in Concert is het eerste game concert in Nederland. In de Verenigde Staten vinden al regelmatig zulke concerten plaats met groot succes. Het concert op 26 november is een initiatief van NCRV Radio en Gamer.nl, de grootste gamesite van Nederland. De NCRV-radioprogramma’s Bring it on! op 3FM en Volgspot op Radio 2 doen op 26 november live verslag vanuit Vredenburg.

Games in Concert vindt plaats op zondag 26 november 2006 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Kaarten zijn vanaf zaterdag 21 oktober a.s. te koop en kosten 27,50 euro in de voorverkoop (exclusief servicekosten) en de 32,50 euro (exclusief servicekosten) aan de deur. Kaarten zijn online te reserveren via www.ticketservice.nl en bij postkantoren, Free Record Shops, Muziekcentrum Vredenburg en via telefoonnummer 0900-3001250 (45 cpm).

Official Website: http://www.gamer.nl/doc/35359

Added by nieske on October 17, 2006