Breestraat 66
Leiden, Zuid-Holland 2311C

FEVER Deluxe - Soulful Drum & Bass

Makoto (Good Looking, Japan)
Big Bud (Creative Source, UK)
Jubei (Emcee Recordings, UK)
MC Deeizm (Good Looking, UK)

Lenzman, Scarr, Dan Stezo (Fever, NL)

Na drie succesvolle edities heeft Fever wederom een primeur in handen. Deze keer pakt de organisatie uit met de grootste Drum & Bass lineup die Leiden ooit gezien heeft. De uitgenodigde artiesten zijn stuk voor stuk toppers in hun genre, waarvan alleen Makoto eerder op een Nederlandse Drum & Bass avond draaide.

Het zijn artiestenkeuzes zoals deze die de Fever avonden uniek maken binnen het huidige Nederlandse Drum & Bass landschap. Maar het is juist dankzij deze eigenwijze en vooral frisse insteek dat Fever binnen ??n jaar uit heeft weten te groeien tot de meest succesvolle Drum & Bass avond in de regio. De ambitieuze lineup van de jubileumeditie zal de positie van Fever in de regio alleen maar verstevigen.

Kopstuk van de avond is de uit Tokyo afkomstige Makoto. De japanner heeft zichzelf sinds 1999 bewezen bij het legendarische Good Looking label van LTJ Bukem. In 2003 bracht hij hier zijn langverwachte LP ‘Human Elements’ uit dat aan alle verwachtingen voldeed. In zijn uiterst drukke agenda heeft hij tijd genomen om exclusief een set draaien in LVC. Verwacht de beste jazzy en soulvolle tunes!

Big Bud is als producer een van d? grootten uit de Engelse Drum & Bass sc?ne. Met meer dan 70 releases op invloedrijke labels als Creative Source, Moving Shadow en Good Looking heeft hij zich al lang geleden bewezen. De laatste jaren staan in het teken van zijn eigen label Soundtrax waarop hij alweer zijn vierde album ‘Fear of Flying’ heeft uitgebracht. Hoewel het pas de laatste jaren is dat Big Bud ook als DJ naam maakt, heeft hij recentelijk al in de verste uithoeken van de wereld zijn waarde mogen bewijzen.

Jubei is een opkomende ster in het Engelse clubcircuit. De uit Newcastle afkomstige DJ maakte op 14 jarige leeftijd zijn debuut en werd een aantal jaar geleden getekend door het Emcee Recordings van MC GQ. Recentelijk profileert Jubei zich als DJ / producer en draaide met legendes zoals Fabio en Goldie, is hij te gast geweest bij 1Xtra en is hij gepromoveerd tot manager van Emcee Recordings waar hij verantwoordelijk is voor toekomstige releases. Jubei heeft “the groove to make you move”; Soulful sounds met oog op de dansvloer.

Deeizm is een getalenteerde vocaliste die bij Good Looking een vaste waarde is gebleken bij o.a. live sets van Makoto; zo ook 11 maart in LVC. Deeizm gooide eerder hoge ogen in de UK Garage sc?ne die in de jaren 90 een enorme opbloei kende. Zo tekende zij onder andere bij het beroemde Ministry of Sound. Deeizm is vooral veelzijdig, want naast zingen produceert ze eigen werk en heeft ze ook als DJ achter vele draaitafels gestaan. Deeizm’s stijl is be?nvloed door Jazz en Funk die kan worden terug gevonden in Soulful Drum & Bass.

Fever is niet zomaar een dansavond. De vaste hosts Lenzman, Scarr, Dan Stezo besteden ook aandacht aan andere zintuiglijke aspecten. Verwacht gestroomlijnde visuals van VJ Elry, verse Aziatische versnaperingen, zoete incense van Nag Champa en leuke verassingen ter ere van Fever’s ??njarig bestaan!

Fever Deluxe
Met Makoto, Big Bud, Jubei, Deeizm, Lenzman, Scarr & Dan Stezo
Zaterdag 11 maart 2006
LVC, Breestraat 66, Leiden
www.feveronline.nl
www.lvc.nl
Aanvang 23:00, entree 10 EUR

Added by Herman on February 12, 2006