Helling 7
Utrecht, Utrecht 3523 CB

wo 12 12
ZAAL OPEN
19:30 UUR
AANVANG
20:15 UUR
ENTREE
€8,50
START VVK
di 02 10
EMERGE FESTIVAL
Let op: Aan de deur kost een kaartje 9euro!

Het Emerge Festival was vorig jaar nog in de Ekko en is dit jaar wegens groot succes te zien in het grotere Tivoli de Helling. De headliner voor het Emerge Festival is de rockband Face Tomorrow. Deze heren uit Rotterdam hebben een behoorlijk staat van dienst en komen in 2008 ook weer met een nieuw album op de proppen. Naast Face Tomorrow zullen nog maar liefst drie top acts te zien zijn. Emo-britpop band Kensington, rock- techno duo Junkbeat en de hard rockers van The Analog Project.

Face Tomorrow heeft net een nieuw nummer opgenomen: ''Phoenix and a Deer''. Dit nummer is waarschijnlijk al in de komende weken te beluisteren op de MySpace van de band. In februari begint de band met het opnemen van het nieuwe album. Met een beetje geluk geven ze tijdens het Emerge Festival alvast een klein voorproefje van deze nieuwe plaat. Face Tomorrow speelde al honderden shows in Europa maar ook in Amerika. In Nederland en Belgie stonden ze onder meer op Lowlands en Pukkelpop.

Kensington presenteerde vlak voor de zomer een spliksplinter nieuwe EP en deed dit in een bomvolle Stairway to Heaven. Na de selectie voor de Popronde van dit jaar en airtime op onder meer Kink FM was de band ook al te zien in de Oude Zaal van de Melkweg. Kensington zit dus flink in de lift en maakt momenteel veel indruk met de single 'Man | Mission | Mayhem'. Deze single werd binnen één maand al ruim 5000 keer beluisterd op de MySpace pagina van de band en kreeg dan ook meteen de nodige airtime op verschillende radiostations. Kortom Kensington is een band om rekening mee te houden en vastbesloten is om de status van rijzende ster waar te maken.

The Analog Project zet al jaren een goede live shows neer. Het gaat ze niet om het feit of ze een vernieuwende sound neerzetten, het gaat ze puur om het feit dat het moet rocken. Deze filosofie heeft ze zeker geen windeieren gelegd want met een prachtig optreden op het grote festival Appelpop en een voorprogramma show bij Bullet for My Valentine hebben ze hun visitekaartje al zeer zeker afgegeven. Junkbeat stond afgelopen zomer op het grote Dance Valley festival. Dit duo weet dan ook overal te imponeren met een krachtige combinatie van dance, rock en techno. Het nummer: Last Day leverde ook een samenwerking op met milieustijder Greenpeace. Boven alles is Junkbeat een live-act die imponeert.

Official Website: http://www.tivoli.nl

Added by maartenbrinkerink on October 28, 2007

Interested 1