Bemuurde Weerd
Utrecht, Utrecht

Dizkuzz: De kracht van internet
Zaterdag 7 oktober, Ekko in Utrecht
Dizkuzz, de forumdiscussie over en met de muziekbizz doet begin oktober Ekko weer aan. Met een onderwerp dat elke muzikant van vandaag de dag moet bezighouden: internet! Wat kun je met MySpace, wat te doen met Last.fm en waarom YouTube en nieuwe sites als Sellaband.com en Playmeloud.com? Wat kun je er mee en vooral wat levert het allemaal op? Zonder een promotiepraatje te willen houden voor de verschillende initiatieven, geven vier panelleden hun kijk op De Kracht Van Internet.
Arjen van der Straaten is oprichter van MusicFromNL. Sinds 1989 is Arjen actief in de muziekwereld als muzikant, festivalorganisator en uitgever. Hij speelde onder meer in La La Limited en was actief voor de Tocado Harmony Coalition. Na zijn studie richtte hij het bedrijf Webkracht op om een online muziekmagazine te starten. Dit project bleek toen nog niet levensvatbaar waarna het bedrijf zich specialiseerde in Content Management en Search Engine Optimalisation. In 2003 verliet Arjen het bedrijf om zich volledig op MusicFromNL te storten.
Fulco Polderman is werkzaam bij Van der Zwaard Management voor bands als GEM en a balladeer, maar ook voor artiesten als Kim Lian en Birgit. Naast artiestenmanagement verzorgt Van der Zwaard ook productie- en tourmanagement, business affairs en heeft zij een eigen label. Fulco is binnen het management verantwoordelijk voor de e-marketing van de artiesten en zet daarbij middelen in als MySpace, Hyves en Last.fm. Daarnaast is hij manager van de Utrechtse postrock band We vs. Death, die zijn muziek gratis verspreid over internet. Dit leverde de band al diverse deals in het buitenland op en hoge verkopen in onder andere Japan, Engeland en Scandinavië/
Marcel Hendriks geeft samen met Pieter Both (zanger van Beef) leiding aan de mp3 downloadsite PlayMeLoud.com. PlayMeLoud.com bevat volgens de oprichters de beste muziek uit Nederland die door hen zelf geselecteerd is. In het verleden was Marcel Hendriks o.a. actief als manager en achtergrondzanger van Gotcha. In de jaren ‘90 organiseerde hij samen met voormalig Gotcha rapper Ten parties onder de naam H’Lem Double A Blockparty en Hells Kitchen Blockparty. Onlangs hielp Hendriks de nieuwe Amsterdamse party Streetbeatz op weg met tips en adviezen. Onder de naam Mizza komt dit najaar zijn solo single I Am uit.
Pim Betist heeft na zijn studie bedrijfskunde 3 jaar bij Shell gewerkt voordat hij zijn baan opzegde om SellaBand op te richten. Pim heeft het businessplan bedacht en gepresenteerd aan de voormalig directeur van Sony Music Benelux Johan Vosmeijer. Hij en zijn marketingmanager Dagmar Heijmans zeiden vrijwel meteen hun baan op om SellaBand te verwezenlijken. Vier maanden later was de website gebouwd en ging hij live gegaan.
Zaterdag 7 oktober - Dizkuzz: de kracht van internet
Ekko, Utrecht - Zaal open: 18.45 uur - Aanvang: 19.00 uur
GRATIS toegang! - Reserveren aanbevolen (max. 50 plaatsen!): www.dizkuzz.nl
Dizkuzz in Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Norma en Gemeente Utrecht. Met dank aan MusicFrom.nl en Kink FM.

Official Website: http://www.dizkuzz.nl

Added by maartenbrinkerink on August 10, 2006