Boompjeskade 15
Rotterdam, Zuid-Holland

Dizkuzz: De kracht van internet
Zondag 4 februari, Waterfront in Rotterdam
Dizkuzz, de forumdiscussie over en met de muziekbizz doet begin febrauri Waterfront weer aan. Met een onderwerp dat elke muzikant van vandaag de dag moet bezighouden: internet! Wat kun je met MySpace, wat te doen met Last.fm en waarom YouTube en nieuwe sites als Sellaband.com en Playmeloud.com? Wat kun je er mee en vooral wat levert het allemaal op? Zonder een promotiepraatje te willen houden voor de verschillende initiatieven, geven vier panelleden hun kijk op De Kracht Van Internet.
Arjen van der Straaten is oprichter van MusicFromNL. Sinds 1989 is Arjen actief in de muziekwereld als muzikant, festivalorganisator en uitgever. Hij speelde onder meer in La La Limited en was actief voor de Tocado Harmony Coalition. Na zijn studie richtte hij het bedrijf Webkracht op om een online muziekmagazine te starten. Dit project bleek toen nog niet levensvatbaar waarna het bedrijf zich specialiseerde in Content Management en Search Engine Optimalisation. In 2003 verliet Arjen het bedrijf om zich volledig op MusicFromNL te storten.
Jacinthe Versteeg was tot voor kort producent van radioshow Utracks en voorzitter van Stichting Utracks, een projectorganisatie op het gebied van popmuziek in de regio Utrecht. Haar achtergrond is een studie Kunstbeleid- en Management. Niet lang geleden richtte ze YoungCulture op. Een organisatie- en adviesbureau voor de culturele sector. YoungCulture initieert culturele projecten voor jongeren en ondersteunt bij conceptontwikkeling en fondsenwerving. Young Culture staat inmiddels weer op een lager pitje, omdat ze voor haar de ultieme job kreeg aangeboden én aannam: journalist bij website 3VOOR12.
Johan Perk speelt in de band Carrera en is daarin gitarist en zanger. Sinds 1996 rockt Carrera al op verscheidene podia; van Universiteit Nyenrode tot de Melkweg. In 1997 brengen ze hun debuut demo Volume uit, in 2002 het eerste album Straightening The Curves en in 2003 het tweede album FreakyDeakyDutch bij Stacey Records en Kix4U Records. Nu werken ze aan hun distributie en promotie wereldwijd. De muziek is online te koop bij de meeste digitale muziekwinkels zoals Cdbaby.com en Apple iTunes. Johan kan dan ook veel vertellen over digitale distributie van muziek, maar ook over Web 2.0 diensten zoals MySpace, flickr, Youtube, RSS news feeds, podcasting / vodcasting en het bouwen en onderhouden band website.
Laatste panellid wordt later bekend gemaakt. RESERVEREN KAN VANAF NU!
Zondag 4 februari - Dizkuzz: de kracht van internet
Waterfront, Rotterdam - Zaal open: 18.45 uur - Aanvang: 19.00 uur
GRATIS toegang! - Reserveren aanbevolen (max. 50 plaatsen!): www.dizkuzz.nl
Dizkuzz in Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Norma en Cultuurbereik Rotterdam. Met dank aan MusicFrom.nl en Kink FM.

Official Website: http://www.dizkuzz.nl

Added by maartenbrinkerink on January 20, 2007

Interested 3