Oude Beestenmarkt
Gent, Oost-Vlaanderen

Dijf 20:00 - 20:50
De jonge multi-instrumentalist Dijf Sanders liet live van zich horen in het trio Violent Husbands en als gast-act bij Stijn, zijn door Prince geïnspireerde collega. Als solo-artiest mengt Dijf in zijn thuisstudio elektronica met jazz, maar niet zoals we dat gewend zijn. Op zijn tweede full album, "To Be A Bob", laat hij hetzelfde bijzondere compositietalent horen als op zijn debuutalbum "Mating Season' uit 2004". Dijf werkt op z'n jongste album samen met contrabassist Benjamin Dousselaere en trompettist Jon Birdsong (zie ook Calexico en Beck). Oude jazz, vaudeville en blues en de rauwe, Tom Waits-achtige stem van Dijf gaan een uniek verbond aan met Dijfs elektronische instrumentarium.
www.dijf.be

Briskey 21:30 - 22:30
Briskey, het alter ego van Gert Keunen, bracht onlangs de waardige opvolger uit van z'n opgemerkt debuut. "Scarlett Road-House" bewijst dat Briskey moeiteloos de concurrentie aankan met andere hedendaagse nu-jazzgoden als Saint-Germain en Eric Truffaz. De ingenieuze opgebouwde nummers zijn een verleidelijke mix van digitaal en organisch, nostalgisch en vernieuwend, samples en bigband. Sexier en swingender dan dit krijgt u het niet geserveerd.
www.briskey.be

Buscemi 23:30 - 00:30
Dirk Swartenbroekx maakt al jaren furore met z'n hoogst eigen bossa-lounge-latin- groove muziek. Dance met een latin feel, om het simpel samen te vatten. Maar hij maakte intussen ook internationale faam met z'n geweldige remixes van artiesten als Calexico, The Beach Boys, Madredeus, Isabelle Antenna, Nicola Conte en vele anderen. Van al deze remixes verscheen er onlangs een dubbele verzamelaar en om dat te vieren komt meneer Buscemi himself z'n favoriete platen draaien in Gent.
www.buscemi.be

Official Website: http://boomtownlive.be/

Added by prupert on July 5, 2006

Interested 1