Noorderhagen 12
Enschede, Overijssel 7511

Vrijdag 29 september

DESTINATION ZERO AFSCHEIDSCONCERT MET GASTEN LINKED, VALS EN MEER
Dancepunk

Aan alles komt een eind, dus ook aan één van Enschedees langst spelende & origineelste bands. Destination Zero gaat uit elkaar.

Sinds het eind van de vorige eeuw bombardeerde deze eigenzinnige band het publiek in Enschede en ver daarbuiten met keiharde beats, gitaren en de eigenzinnig schreeuwende vocalen van MC Egg^Nostic. In de pers werden vergelijkingen gemaakt met Pitchshifter, Alec Empire, Slipknot, en Transplants.

Even een paar statistieken: Destination Zero werd opgericht in 1999 en speelde vanaf 2001 elk jaar gemiddeld 40 gigs. Dat deden ze niet alleen in Nederland, maar ze deden vier intensieve buitenlandse tours waarbij onder andere Duitsland, Polen, Tsjechië, De Baltische Staten, Finland en New York werden aangedaan. In Nederland speelden ze op gerenommeerde podia als Melkweg, 013, Hedon, Manifesto, Patronaat, Willemeen, Burgerweeshuis, Fenix, Unitas, Simplon en (natuurlijk) Atak. Bovendien wonnen ze in 2003 de Oogst van Overijssel.

Om het einde van de samenwerking te 'vieren' nodigen ze de bands uit met wie ze de afgelopen jaren veel gespeeld hebben: met Linked speelden ze tijdens de School Of Future tour in 2003, en de Enschedese punkband VALS was hun reisgenoot tijdens twee tours door Oost-Europa. Naast optredens van deze twee bands zijn verschillende bevriende muzikanten te gast die indien zij zich daartoe geroepen voelen op het podium zullen springen om iets bij te dragen aan hetgeen er op het podium gebeurt.

Gelukkig is als zovaak het einde van een band het begin van vele nieuwe: Ieder van de bandleden begint al dan niet in samenwerking met de andere bandleden nieuwe projecten die we de komende jaren op de podia in Enschede gaan zien verschijnen.

Wie echter de band Destination Zero nog eenmalig samen op één podium de zaal op zijn kop wil zien zetten moet deze avond in Atak zijn om het eind van een tijdperk mee te maken.

zaal open: 20:00 * aanvang: 20:30 * entree: 6.00 * vvk: 5.00

http://www.destinationzero.nl
http://3voor12lokaal.vpro.nl/groups/index.jsp?portals=8181&archives=8186&groups=187956

Official Website: http://www.atak.nl

Added by maartenbrinkerink on July 21, 2006

Comments

Interested 1